Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 20

2018. március 05. - impulzuspodcast

impulzus_cover_ep20.jpg

Lázadó szuperkamasz (Charlie, TOS 1x02) //

Labilis érzelmekkel sújtott serdülő tartja rettegésben az Enterprise-t, Charlie ámokfutása a miniszoknyás hölgyeket és a cicanadrágban edző tiszteket sem kíméli. Isten és ember találkozik a tinédzserdrámában, ahol Kirk apaszerepén múlik a legénység sorsa. Charlie X az aktuális Impulzusban.

0:00:47 | Hírszekció:

0:13:36 | Az aktuális kibeszélőben:

  • Charlie, a számkivetett serdülő nehéz drámát szállít a nézőknek: Robert Walker Jr. teljes beleéléssel készült az emlékezetes vendégszerepre.
  • Feszülős tornanadrágok és vulkáni mellkasszőr-tilalom az eredeti sorozatban (TOS), amit mégis kizárólag William Shatner sínylett meg.
  • Spock mosolyog, lantozik, és Uhura dalra fakadása sem tudja kikezdeni a kőkemény logikáját. A zenei betétek egyébként a hatvanas évek nézőit sem zökkentették ki a történetből.
  • A hatalom és emberfeletti erő általában gyermekek és képességeikkel visszaélő személyek kezében köt ki: egy sokszor visszatérő téma a Star Trekben.
  • Vannak helyek, ahol nem merték közvetíteni a súlyos mondanivalót: bagatellizáló, szóviccekkel agyonterhelt szinkronverziót kaptak a németek, akik ráadásul hálaadás helyett húsvéttal találkozhattak az epizódban.

0:59:59 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

az Űrszekerek megbízásából készítette az Impulzus Produkció
© 2018 emtv/mdm

STAR TREK related marks are trademarks of CBS Studios Inc.

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr2213713264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása