Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Planetology Beszélgetések 15

2023. június 03. - impulzuspodcast

vesta_-.jpg

Vesta családregény | Planetology Beszélgetések 15 //

Új podcast-adással jelentkezik a Planetology.hu szerkesztői csapata. A Planetology Beszélgetések soron következő adásában „Vesta családregény” címmel Kocsis ERzsó, Rezsabek Nándi, Balázs Gábor, valamint szerkesztő kollégájuk, Balogh Gábor a főövi (4) Vesta kisbolygó, az ebből eredő Vesta kisbolygócsalád, valamint az aszteroidát ért egykori legnagyobb becsapódás eredményeképp a Földön landolt HED meteoritok történetét meséli el.

Tovább

Impulzus Podcast - Picard 310

cover_pic_310.png

Picard 3x10 - The Last Generation | Ysu & NocadLee //

Az új nemzedék csapata merész küldetésre készül, hogy megállítsák a Földet fenyegető veszélyt, miközben Hetes és Raffi visszafoglalják a Titan hídját, hogy időt nyerjenek Picard számára. Míg La Forge, Data, Dr. Crusher és Troi egykori hajójukon maradnak, Picard elindul, hogy megkeresse fiát, Riker és Worf pedig felderítik a jel forrását, mely a flotta destabilizálásához vezetett. La Forge hamarosan élethalál döntés elé kerül, neki és bajtársainak ugyanis hatalmas áldozatot kell hozniuk, hogy a Föderáció még idejében megmenekülhessen a teljes pusztulástól. Aktuális adásunkban a Star Trek: Picard sorozatzárójáról beszélgetünk, a 'The Last Generation' című epizódot Ysu és Nocadlee társaságában értékeljük.

Tovább

Impulzus Podcast - Picard 309

cover_pic_309.png

Picard 3x09 - Võx | Ysu & NocadLee //

Troi tanácsadónő rájön a titokra, amely megmagyarázza Jack különös képességeit, a szörnyű felfedezést pedig maga Picard osztja meg fiával. Mivel Jack biztonsági kockázatot jelent a hajó számára, a legénység óvintézkedéseket hoz, a fiú azonban megszökik a fedélzetről. Míg Picard és Dr. Crusher megpróbálják feldolgozni a helyzetet, Data és Geordi kiderítik, hogy a flottát hatalmas veszély fenyegeti, amely végzetes következmépnyekkel járhat a Föderáció számára, a Titan így a hamarosan kezdődő ünnepséghez siet, hogy még idejében közbeléphessen. Aktuális adásunk témája a Star Trek: Picard 'Võx' című epizódja, melyről Ysu és Nocadlee társaságában beszélgetünk.

Tovább

Planetology Beszélgetések 14

juhasz_arpad.jpg

Amit tudni akarsz Dr. Juhász Árpádról | Planetology Beszélgetések 14 //

Új podcast-adással jelentkezik a Planetology.hu szerkesztői csapata. A Planetology Beszélgetések soron következő adásában „Amit tudni akarsz Dr. Juhász Árpádról” címmel Kocsis ERzsó, Rezsabek Nándi és Balázs Gábor az országosan ismert geológussal és tudományos ismeretterjesztővel beszélget. A műsornak otthon biztosító Impulzus szerkesztőjének, Farkas Csabának jóvoltából a podcast történetében első alkalommal jelenléti formában került rögzítésre az adás. Ennek megfelelően a Planetology.hu Olvasói, Hallgatói és Nézői ezúttal nemcsak hangfelvételként, de képi formában is élvezhetik a közel egy órás beszélgetést.

Tovább

Uniszónó

Star Trek: Picard 3x09 epizódértékelő

309-sickbay-01_2.jpg

Terry Matalas showrunner ült a Star Trek: Picard sorozatzáró duplaepizódjának rendezői székébe, szélesre tárva az ajtót az évad legnagyobb revelációja, egy agyzsibbasztó retcon, és a sorozat legfényesebb nosztalgia-tűzijátéka előtt. Az epizódértékelő spoilereket tartalmaz.

Tovább

Május 23-án érkezik a Star Trek: Resurgence videojáték

str-char-spock_2.png

Narratív kalandjátékot hoz nekünk a Dramatic Labs, melynek története nem sokkal a Star Trek: Nemezis után veszi fel a fonalat, a májusban megjelenő videojáték PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One konzolokon, valamint PC-n lesz elérhető. A fejlesztők egy része már bizonyított a műfajban, hiszen a korábbi Telltale kollektívában olyan címek kötődnek hozzájuk, mint a The Walking Dead: The Telltale Series vagy a The Wolf Among Us.

Tovább

Impulzus Podcast - Picard 308

cover_pic_308.png

Picard 3x08 - Surrender | Ysu & NocadLee //

Miután Vadic eljutott a hídra, saját kezébe veszi a Titan irányítását, hamarosan pedig a túszok életét kezdi fenyegetni, hogy Jack minél előbb feladja magát. Picard és La Forge kétségbeesett kísérletet tesznek Data visszaállítására, akinek szembe kell néznie megátalkodott testvérével, hogy teljes uralmat nyerjen a megosztott test felett, és hogy segíteni tudjon a hajó rendszereinek visszafoglalásában. Míg a Titan fedélzetén zajlik az élethalálharc, Riker és Troi régi fájdalmakat tisztáznak a Shrike egyik cellájában, Worf és Raffi pedig kívülről igyekeznek segíteni a szorult helyzetben. Aktuális adásunk témája a Star Trek: Picard 'Surrender' című epizódja, melyről Ysu és Nocadlee társaságában beszélgetünk.

Tovább

Elengedés

Star Trek: Picard 3x08 epizódértékelő

308-shrike-riker-troi-04_c.jpg

Deborah Kampmeier rendezőnő második Picard epizódjában először ül együtt a teljes főszereplőgárda, és lezárják az egyik fő antagonista történetszálát is. Mégis, a nyolcadik rész csúcspontjai inkább a Riker-Troi, illetve Data/Lore párbeszédek voltak, amelyek komolyan vették a szereplők továbbfejlesztését, és csodálatos karakterpillanatokat jelenítettek meg. Az epizódértékelő spoilereket tartalmaz.

Tovább

Sorozat helyett film készül Georgiou karakterével

Mégis megvalósul a 31-es Szekcióra fókuszáló Star Trek produkció

star-trek-discovery-michelle-yeoh2.jpg

Évek óta lóg a levegőben a Discovery-ben megismert Georgiou további sorsa, ma azonban ismét szárnyra kaptak a produkcióval kapcsolatos hírek. Bár kezdetben inkább sorozatban gondolkodtak a döntéshozók, a Paramount+ most egy filmes megjelenést jelentett be, melynek előkészületei még az idei évben elkezdődhetnek. Megjelenési dátumot ugyan még nem kaptunk, de annyi már biztos, hogy a nemrég Oscar-díjassá vált Michelle Yeoh mindenképpen visszatér, hogy újra elhozza nekünk Georgiou karakterét.

Tovább
süti beállítások módosítása