Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast - Picard 303

2023. március 19. - impulzuspodcast

cover_pic_303.png

Picard 3x03 - Seventeen Seconds | Ysu & NocadLee //

A Titan a közeli csillagködbe menekül a Shrike elől, Picard és Dr. Crusher pedig egy régóta várt beszélgetésen esnek túl a hajó gyengélkedőjén. Amikor Vadic újra feltűnik, a Titan több találatot is szenved, a megsérült Shaw kapitány pedig Riker kezébe adja a parancsnokságot. Míg Picard és Riker megpróbálják kitalálni a megfelelő stratégiát a Shrike nyomásával szemben, Raffi megismerekedik Worf újszerű éltevitelével, a merénylet utáni nyomozásban pedig együttes erővel veszik fel a fonalat. Aktuális adásunk témája a Star Trek: Picard 'Seventeen Seconds' című epizódja, melyről Ysu és Nocadlee társaságában beszélgetünk.

Tovább

Kozmikus vajúdás

Star Trek: Picard 3x04 epizódértékelő

304-10forward-02b.jpg

Jonathan Frakes második alkalommal igyekszik a rendezői és a kapitányi szék közötti egyensúlyt megtalálni a sorozat harmadik évadában, és nem csak ezt a feladatot teljesíti jelesen, hanem a klasszikus Star Trek üzenet új formában prezentálását is. Az epizódértékelő spoilereket tartalmaz.

Tovább

Impulzus Podcast - Picard 302

cover_pic_302.png

Picard 3x02 - Disengage | Ysu & NocadLee //

Miután Picard és Riker sikeresen megérkeztek az Eleos fedélzetére, a fenyegető hajó támadásai nem sok időt hagynak az ismerkedésre, Shaw kapitány pedig távol szeretne maradni a kibontakozó konfliktustól. Hamarosan kiderül, hogy az ellenség a rejtélyes fiatalemberre vadászik, a Titan viszont mégis a segítségükre siet, amikor a háromfős csapat már kezd kifogyni a lehetőségekből. Míg Shaw kapitány megpróbálja összerakni, hogy milyen incidensbe keveredett, Raffi a parancs ellenére mégis beleássa magát a merénylettel kapcsolatos nyomozásba, egy alvilági találkozó során viszont rosszul sülnek el a dolgok. Aktuális adásunk témája a Star Trek: Picard 'Disengage' című epizódja, melyről Ysu és Nocadlee társaságában beszélgetünk.

Tovább

Konfliktusok köde

Star Trek: Picard 3x03 epizódértékelő

picard-beverly_b.jpg

A Picard sorozatban, már megszokott módon, minden rendező két egymást követő részen dolgozik. Jonathan Frakes epizódpárjának első darabjában nem csak saját magát és fiatalabb énjét dirigálhatta, de lehetősége nyílt olyan feszültségekkel teli dialógusok színrevitelét is irányítani, amilyeneket eddig ritkán láttunk fő karakterek között a Star Trekben. Az epizódértékelő spoilereket tartalmaz.

Tovább

Impulzus Podcast - Picard 301

cover_pic_301.png

Picard 3x01 - The Next Generation | Ysu & NocadLee, Gergő //

Dr. Crusher vészjelzést küld Picard számára, aki évtizedek óta nem találkozott a doktornővel. Az admirális Riker kapitánytól kér segítséget, ketten együtt pedig a felújított Titanra mennek, hogy kitérőt kérjenek Shaw kapitánytól, ő azonban határozott nemet mond hőseinknek. Míg Picard és Riker a csillaghajón küszködik a makacs kapitánnyal, Raffi egy veszélyes fegyver után nyomoz, mely rossz kezekbe kerülve óriási pusztításra képes. Aktuális adásunk témája a Star Trek: Picard évadnyitója, a The Next Generation című epizódról Ysu és Nocadlee, valamint Gergő társaságában beszélgetünk.

Tovább

Elszakadás

Star Trek: Picard 3x02 epizódértékelő

302-titan-riker-picard_b.jpg

Az évadnyitó után lendületesen folytatódott az itt-ott már TNG 8. évadként emlegetett Picard zárószezon, a Disengage című epizód pedig egy komoly titok felfedésén túl a szóbeli és fizikai űrcsaták szerelmeseit is gyönyörködtette, első benyomást adva az évad fő ellenfeléről is. Az epizódértékelő spoilereket tartalmaz.

Tovább

Egy új Új Nemzedék

Elindult a Star Trek: Picard 3. évada

301-titan-bridge-02_b.jpg

Az évadnyitó epizód The Next Generation címével, megújult főcímével, újrahangolt látványvilágával és jelentősen módosult szereposztásával félreérthetetlenül egy új korszakot vezet be, nem csak a sorozaton belül, hanem a 2017-ben indult Kurtzman-érában is. Az epizódértékelő spoilereket tartalmaz.

Tovább

Impulzus Podcast 241

blog_241.png

Yar az esély (Hagyaték, TNG 4x06) | Catleen //

Az Enterprise egy föderációs vészjelzést fog, a bajba jutott teherszállító azonban menthetetlenül felrobban, a túlélők mentőkabinja pedig a Turkana IV-en ér földet. Mivel a kolónián teljes anarchia uralkodik, mentőakciót kell szervezni az emberek kimentésére, a legénység viszont két frakció konfliktusában találja magát. A koalíciós erők felkínálják a segítséget a túszok kiszabadításában, a helyszíni csapat pedig meglepő fordulattal áll elő: az Enterprise fedélzetére egy Ishara nevű nőt küldenek, akit egykori társuk és barátjuk, Tasha Yar húgaként mutatnak be. Aktuális adásunk témája a ‘Hagyaték’ című duplaepizód, melyről a Watchaholics szerzőjével, Catleennel beszélgetünk.

Tovább

Planetology Beszélgetések 12

latlak_teged.jpg

Látlak téged | Planetology Beszélgetések 12 //

Új podcast-adással jelentkezik a Planetology.hu szerkesztői csapata. A Planetology Beszélgetések soron következő adásában „Látlak téged" címmel Kocsis ERzsó, Balázs Gábor és vendégeink, Zoli és András az Avatar című film világát idézi meg. Felelevenítjük a na'vik különleges univerzumának planetológiáját, az Alfa Centauri különleges bolygórendszert, a Pandora világító fáit és bokrait, hatlábú állatait. Megidézzük a különleges űrhajókat, valamint az interplanetáris utazások lehetőségeit is.

Tovább

Impulzus Podcast 240

blog_240.png

Buborékdoki (Nem feledünk, TNG 4x05) | Magdi //

Dr. Crusher egykori mentora, Dr. Quaice az Enterprise fedélzetére látogat, a másnapra megbeszélt reggeli előtt viszont kiderül, hogy a doktornő vendége nyom nélkül eltűnik a hajóról. A nyomozás furcsa fordulatot vesz, a legénység ugyanis egyáltalán nem emlékszik Dr. Crusher barátjára, később pedig arra is fény derül, hogy a Csillagflotta bejegyzései szerint Dr. Quaice soha nem is létezett. Nem sokkal később több embernek is nyoma vész, a doktornőn kívül azonban senki sem veszi észre a változást, az idő előrehaladtával pedig egyre gyorsabban fogyatkoznak az emberek Dr. Crusher körül. Aktuális adásunk témája a ‘Nem feledünk’ című epizód, melyről Magdi társaságában beszélgetünk.

Tovább
süti beállítások módosítása