Impulzus Podcast 80

80.png

Őrületes válópárbaj (Szerelmi láz, TOS 2x01) //

Már a Plomeek levest sem eszi meg a szokatlanul ingerülten viselkedő Spock, aki a vulkáni párzási időszak, a pon farr miatt vissza kell térjen a szülőbolygójára. A felszínen hamar elszabadul a pokol, amikor az elrendelt házasságából menekülni kívánó T’Pring miatt Kirk és Spock halálos párbajra kényszerül. Aktuális adásunk témája a ‘Szerelmi láz’ című epizód.

0:01:10 | Rövid hírszekció:

0:13:38 | A kibeszélő tartalmából:

  • A nézők részéről már az első évadban hatalmas érdeklődés mutatkozott Spock háttere iránt, Theodore Sturgeon azonban nem siette el a forgatókönyv kidolgozását: a hosszú ideig írt vulkáni látogatás végül emlékezetes epizódot eredményezett.
  • Lawrence Montaigne (Stonn) és Mark Lenard, (akik korábban a Balance of Terrorban voltak romulánok) már készenlétbe voltak állítva Spock szerepére, ha esetleg Leonard Nimoy nem vállalja a második évadot. Ez a fizetése körül kialakult vita miatt benne volt a pakliban. Nimoy később a mozifilmeknél is vonakodva vállalta el a szerepet.
  • A vulkáni kultúra ebben az epizódban kezd kibontakozni, a pon farrhoz tartozó szertartással, a vulkáni tisztelgéssel, és magával a bolygóval itt találkozhatunk először. Az új kulturális elemek mellett Spock, Kirk és McCoy barátsága is kiemelt szerepet kap.
  • A német cenzúra ezt az epizódot sem kímélte: az első változatba eszközölt módosítások teljesen átformálták a történet lényegét és a pon farr bemutatását.

0:44:36 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila, Faragó Dave és Magdi

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr9314945178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impulzus Podcast

Az Űrszekerek szerkesztőinek Star Trek tematikus podcastje

süti beállítások módosítása