Impulzus Podcast 121

121_2.png

Nem végfelhasználónak való vidék (A tökéletes komputer, TOS 2x24) //

Egy űrállomáshoz szólítja Enwright flottaparancsnok az Enterprise legénységét, Kirk pedig csak a helyszínen kap magyarázatot a sürgető hívás okára: Dr. Daystrom, a duotronikus számítástechnika kimagasló tudósa egy olyan vezérlőegységet tervezett a csillaghajók számára, ami teljes egészében átveszi a legénységtől az irányítást. Az első titkos tesztelés az Enterprise fedélzetén történik, amikor azonban a Lexington, az Excalibur, a Hood és a Potemkin szimulált támadásokkal lepik meg a multitronikus egységet, a számítógép éles válaszreakciókkal reagál, amivel nem csak jelentős anyagi károkat okoz, de számos emberéletet is súlyosan veszélybe sodor. Aktuális adásunk témája ’A tökéletes komputer’ című epizód.

0:00:50 | Rövid hírszekció:

0:18:25 | A kibeszélő tartalmából:

  • Az alaptörténetet Laurence N. Wolfe írta, aki igazából matematikus. Az ő elképzeléseiben azonban sokkal nagyobb szerepet kapott az M-5 számítógép és Dr. Daystrom, az Enterprise legénysége pedig alig bukkant fel. A megfelelő arányokat végül Dorothy Fontana dolgozta ki.
  • Excentrikus feltalálók, cégvezetők és trenddiktálók napjainkban: párhuzamosságok Dr. Daystrom személyiségével. A nagyobb léptékű gondolkodás elkerülhetetlenül az őrületbe vezet?
  • Segédhologramok a jövőben: az orvosi személyzet teljesen kiváltható lesz a mesterséges intelligenciával? Mi helyzet a kapitányt támogató, és tanácsokat osztogató hajóorvosokkal?
  • Dráma a csillaghajó falai között: gazdaságosan megvalósítható „bottle” epizód, ami kivételes fordulatokkal és karakterpillanatokkal pótolja az idegen helyszíneket.

0:40:50 | Szinkronos érdekességek

0:51:12 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2020 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr7515700240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impulzus Podcast

Az Űrszekerek szerkesztőinek Star Trek tematikus podcastje

süti beállítások módosítása