Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Május 23-án érkezik a Star Trek: Resurgence videojáték

2023. április 27. - fcsaba 1701

str-char-spock_2.png

Narratív kalandjátékot hoz nekünk a Dramatic Labs, melynek története nem sokkal a Star Trek: Nemezis után veszi fel a fonalat, a májusban megjelenő videojáték PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One konzolokon, valamint PC-n lesz elérhető. A fejlesztők egy része már bizonyított a műfajban, hiszen a korábbi Telltale kollektívában olyan címek kötődnek hozzájuk, mint a The Walking Dead: The Telltale Series vagy a The Wolf Among Us.

A történetben a Resolute csillaghajót ismerhetjük meg, ahol az elsőtiszt, Jara Rydek, valamint a gépházban szolgáló Carter Diaz kerül a középpontba, az eddigi bemutatókból pedig azt is tudjuk, hogy maga Spock nagykövet is kiveszi a részét a cselekményből. Bár képernyőn még nem, de a Star Trek: Resurgence képregényben már bemutatkozott a legénység, az események azonban azok számára is követhetők lesznek, akik kihagyták az előzményeket. A rövid ismertető számos fordulatot és nehéz döntést ígér a játékosok számára, melyek befolyásolják a narratíva alakulását:

„A Csillagflotta kénytelen beavatkozni, amikor egy munkásfelkelés veszélybe sodorja a törékeny békét két civilizáció között. A játékosok két nézőpontból is megismerhetik a konfliktust és az esethez kapcsolódó rejtélyt. A U.S.S. RESOLUTE elsőtisztje, egyben Spock nagykövet diplomáciai küldöttségének tagja, Jara Rydek kapja a feladatot, hogy megoldást találjon, és hogy felfedje a feszült helyzet mozgatórugóját. A gépházban dolgozó Carter Diaz pedig rámutat, hogyan valósul meg a küldetés egy alacsonyabb rangú tiszt közreműködésével, aki sajátos és egyedi módján járul hozzá az események alakulásához. A lebilincselő történetben a játékosok olyan interakcióba kerülhetnek a Star Trek univerzummal, amelyre még nem volt példa, mindezt valódi akcióval és kritikus döntésekkel, melyek finom és váratlan módon formálják a cselekményt.”

209_choice_pc.pngKezünkbe vehetjük a dialógusokat is | fotó: startrek-resurgence.com

Mivel a párbeszédek, a felfedezés, a nyomozás és a nehéz döntések fontos részét képezik egy Csillagflotta tiszt munkájának, egy Telltale-féle adaptáció már a Star Trek esetén is régóta képernyőkre kívánkozott. Szerencsére a sci-fi rajongók nem csak a Star Trek világába látogathatnak el, hiszen idén még a The Expanse - A Telltale Series című játékra is számíthatunk, mely ugyanebben a műfajban képviselteti magát.

TrekMovie
fotó: startrek-resurgence.com

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr4018111224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása