Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 21

2018. március 13. - impulzuspodcast

impulzus_cover_ep21.jpg

Válság a galaxis szélén (Ahová ember még nem merészkedett, TOS 1x03) //

Az egykori USS Valiant csillaghajót követve az Enterprise egy olyan elképzelhetetlen jelenséggel találkozik, amely a közönséges halandók számára kezelhetetlen hatalmat hordoz: a rohamosan erősödő szuperképességek birtokába jutó Gary Mitchell – aki egyébként Kirk régi barátja – sajnos percről-percre távolabb sodródik a mértéktartás és az emberség határaitól. Az e heti témánk: Ahová még ember nem merészkedett, melyről további érdekességeket olvashattok az Űrszekerek cikkében!

0:01:15 | Hírszekció:

0:07:08 | Az aktuális kibeszélőben:

  • A Where no man has gone before volt a Star Trek második pilotja, melynek vágott verziója végül a harmadik epizódként lett bemutatva. A korábbi készítés miatt a sorozat megszokott egyenruhái és díszletei még nem a véglegesek, Dr. McCoy helyett pedig Dr. Piper az orvos.
  • A szuperképességekre utaló, speciális hatást keltő kontaktlencsék a Gary Mitchellt játszó Gary Lockwood, és a Dr. Dehnert alakító Sally Kellerman szabad látását meglehetősen korlátozták.
  • Delta Vega: egy kietlen bolygó a galaxis távoli pontján, ami a 2009-es Star Trek filmben valahogy közelebb került a Vulkánhoz, mint kéne.
  • Gary Mitchell valamennyire mégis csak ember maradt, hiszen néha hibákat is elkövet: a kapitány sírkövét az akció közben például teljesen elrontotta, így a nézők a James R. Kirk feliratot olvashatják.
  • Indokolatlanul szénné égő, szikrázó, füstölő konzolok és kezelőfelületetek, amiktől a többi Star Trek sorozat és mozifilm tisztjei sem lesznek biztonságban sem a hídon, sem a gépházban.
  • A hosszú hétévégére az Impulzus csapatával egy időtálló Star Trek mozi újranézését ajánljuk a követőinknek, a következő különszámunkban ugyanis a Star Trek VI: A nem ismert tartomány című moziról lesz szó.

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila, Faragó Dave és Horváth Ádám Tamás

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

az Űrszekerek megbízásából készítette az Impulzus Produkció
© 2018 emtv/mdm

STAR TREK related marks are trademarks of CBS Studios Inc.

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr7713734954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása