Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

San Diego Comic-Con 2023: Star Trek hírek és bejelentések

2023. július 23. - fcsaba 1701

362271798_662120602607017_6968058523227270967_n.jpg

Idén is lezajlott Star Trek Universe panel, a szombati programon a Discovery, a Lower Decks és a Különös új világok képviseltette magát. Míg a Discovery esetén az ötödik évadba kaphattunk betekintést, addig a Különös új világokból inkább a jelenlegi évad meglepetéseit emelték ki, de természetesen a Lower Decks negyedik évada is megmutatta magát egy friss előzetes formájában.    

Star Trek: Discovery - 5. évad

Utolsó útjára indul a Michael Burnham vezette Discovery, a sorozat záróévada valamikor 2024 elején debütál. Az eddigiektől eltérően most nem egy újabb kataklizma vagy galaxist fenyegető erő bukkan fel, a sorozat készítői inkább kalandot és akciót ígérnek a befejező szezonra. A történet szerint Burnham kapitány és a Discovery legénysége egy olyan rejtély nyomába erednek, melynek létezését évszázados titok övezi, ennek felkutatásában pedig mindenre elszánt vetélytársak is felbukkannak. A szezonból két kedvcsináló is megtekinthető: 

Star Trek: Lower Decks - 4. évad 

Mike McMahan animációs sorozata egy duplaepizóddal tér vissza, a negyedik évad szeptember 7-én érkezik. A hivatalos összefoglaló szerint egy ismeretlen fenyegetés jelenik meg a térségben, melynek hatására hajók semmisülnek meg és veszélybe kerül a galaktikus béke, szerencsére azonban a Cerriotos nem elég fontos ahhoz, hogy ebbe is bevonódjon, a legénység így folytatja mindennapi teendőit (miközben új és korábbról ismert idegenekkel találkoznak). A kedvcsinálót itt tekinthetitek meg:

Bálnák előreláthatólag nem játszanak majd kulcsszerepet a cselekményben, de a negyedik évad plakátja természetesen a negyedik mozifilmet juttatja majd eszünkbe:  

lds_s4_poster.jpg

Star Trek: Különös új világok - 2. évad 

Mivel a harmadik évadról a hollywoodi sztrájkok miatt jó ideig le kell mondanunk, a rendezvényen a jelenleg futó második szezonra koncentráltak a szervezők. Az első meglepetés a Régi tudósok (Those Old Scientists) című epizód bemutatkozása, mely nem csupán a Comic Con látogatóinak, de az egész világ számára elérhetővé vált, ebbe pedig Magyarország is beletartozik, aki tehát tűkön ülve várta a Lower Decks és Strange New Worlds crossover epizódot, immár magyar szinkronnal is megtekintheti. 

A második hír a szezon kilencedik epizódjához kapcsolódik, mely a korábban jósolt (és talán sokak által rettegett) musical megvalósulását jelenti majd a Star Trek világában. A Subspace Rhapsody filmzenei kíséretét természetesen külön is be lehet majd szerezni (tíz betétdal és a főcím módosított változata), a rendhagyó történet előzetest és plakátot is kapott:

snw_209_poster.jpg

50 éves a Star Trek rajzfilmsorozat (TAS)

A Star Trek Universe előtt egy másik Star Trek programot is rendeztek, mely az animációs produkciókra koncentrált. Mivel az eredeti rajzfilmsorozat (The Animated Series) idén 50 éves, a készítők ennek megünneplésére is gondoltak. A  szeptemberi Star Trek napon rövid spotokat láthatunk majd a TAS stílusában, melyek Riker, Saru és Quark karakterét helyezik majd a középpontba, ennek megfelelően az eredeti színészek, tehát Jonathan Frakes, Doug Jones és Armin Shimerman adták a hangjukat a produkcióhoz.

tas50-spots-1.jpg

tas50-spots-3.jpg

tas50-spots-2.jpg

StarTrek.com
fotó: Paramount+

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr6418176139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása