Impulzus Podcast 30

impulzus_cover_ep30.jpg

Űrszekerek közösségtalálkozó és mesterséges Kirk adás

Az Űrszekerek első közösségtalálkozójáról szóló élménybeszámolónk után a ’Ki pótolhat egy embert?’ című epizódról beszélgetünk, amelyben az Enterprise egy jégbarlang mélyén fedezi fel Chapel nővér egykori vőlegényét. A régóta keresett Dr. Korby a rusztikus bútorokkal berendezett kutatóállomásán világrengető felfedezést tesz, munkáját a bolygó ősi civilizációja által hátrahagyott mesterséges létforma, valamint a feltűnően lenge ruházatú Andrea támogatja.

Hírszekció:

  • Michael Piller, Az új nemzedék írója és producere, valamint a Deep Space Nine és a Voyager társalkotója május 30-án lett volna hetvenéves. Szintén 30-án ünnepelte születésnapját a transzporterszobában mindig kitartóan álldogáló Colm Meaney (O’Brien, TNG, DS9), június 1-én pedig a Deep Space Nine békéjét őrző René Auberjonois (Odo, DS9).
  • Lelkes rajongók társaságában beszélgettünk Picard, Tuvok, Worf és Neelix magyarhangjaival, a kötetlen eszmecseréről és az azt követő Csillagbár kvízről Ádámmal együtt idézzük fel a tapasztalatainkat.

A kibeszélő tartalmából:

  • Gyorsuló forgóágyon, gipszbábú hozzáadásával készülő androidok: a mesterséges másolatok előállításának koncepciója érthetetlenül gagyi.
  • A megkettőzött Kirk bemutatása viszont jól sikerült: ténylegesen két darab William Shatnert látunk a képernyőn, a dublőrök ezúttal ritkábban kerülnek elő.
  • Sherry Jackson, az Andreát alakító színésznő maga is közreműködött az android hölgy ruhájának a megtervezésében.
  • Drakula és Frankestein is bőven elférne ezekben a díszletekben, az ősi android pedig kimondottan érdekes stílusban öltözködik.
  • Fordulatok és keményvonalas scifi: halhatatlanság, technológiai transzhumanizmus, mitől ember az ember?

epsite_itunes.jpg

epsite_youtube.jpg

epsite_letoltes.jpg

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Faragó Dave és Menyhárt Attila
valamint Horváth Ádám Tamás

adáshang
Tóth Dorottya (és Láng Balázs)

podcast@emtv.hu

produkciós vezető
Farkas Csaba

az Űrszekerek megbízásából készítette az Impulzus Produkció
© 2018 emtv/mdm

STAR TREK related marks are trademarks of CBS Studios Inc.

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr1914022058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impulzus Podcast

Az Űrszekerek szerkesztőinek Star Trek tematikus podcastje