Impulzus Podcast 32

impulzus_cover_ep32.jpg

Üres fejjel a kínzás is jobb a semminél adás

Egy dobozban érkezik az Enterprise fedélzetére a Tantalusról szabadult őrült, aki mellesleg a bolygó felszínén működő javítóintézmény vezetőjének, Dr. Adamsnek az asszisztense. Kirk egy tapasztalt pszichiáterrel veszi szemügyre a büntetőkolónia működését, akivel egyébként egy korábbi karácsonyi bulin már kellően közel kerültek egymáshoz. A morális tévúton tevékenykedő intézetvezető egy olyan szobát hozott létre a korrekciós létesítményében, ami a páciensek kiürített elméjében hatékonyan helyez el külső szuggesztiókat. Az Impulzus az Igazságirtó gépről beszélget.

Hírszekció:

  • Robin Curtis (Saavik, Spock nyomában, Hazatérés) június 15-én, John Cho (Sulu, Kelvin) június 16-án, Felicia Bell (Jennifer Sisko, DS9) pedig június 12-én ünnepelte a születésnapját. Hosszú és eredményes életet nekik!
  • Gretchen J. Berg és Aaron Harberts lelépett a Discoveryből: a két showrunner a beszámolók szerint túl keményen bánt az írócsapattal, ez pedig meglehetősen nyomosztó munkakörülményeket eredményezett a kreatív stáb számára.
  • Lesznek olyan földi sportok, amik megszűnnek, és lesznek olyanok, amik a huszonnegyedik században is tovább élnek, de természetesen ahány bolygó, annyiféle hagyomány.
  • Klingon háború a Discoveryben: hogyan rendeződnek az Alfa kvadráns erőviszonyai az eredeti sorozatban megismert állapotok előtt?
  • Hosszabb lesz és több programból fog állni június 30-án az Űrszekerek második közösségtalálkozója a Vault 51-ban!

A kibeszélő tartalmából (24:10):

  • Dagger of the Mind, Der Zentralnervensystemmanipulator, Das Gedankensieb, Igazság irtó gép, Gonoszság irtó gép: végigmegyünk az epizód általunk ismert különböző címein.
  • A transzporterterem személyzete már sokadszorra hanyagolja el a biztonsági óvintézkedéseket: a bonyodalmak szinte minden esetben emiatt kezdődnek el.
  • Dr. Adams rácsok nélkül, és bűnözői hajlamok kiirtásával üzemelteti a Tantalus kolóniát: a jövő büntetésvégrehajtó létesítményei egytől-egyig javítóintézetek lesznek?
  • Vulkáni elmeölelés a gyengélkedőn: Spock először prezentálja a technikát az eredeti sorozatban.
  • Dr. Helen Noel és Kirk kapitány már a bevetés előtt is jól ismerik egymást, a karácsonyi kalandjuk részleteit mindenestere homály fedi.

epsite_itunes.jpg

epsite_youtube.jpg

epsite_letoltes.jpg

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Faragó Dave és Menyhárt Attila

adáshang
Tóth Dorottya (és Láng Balázs)

podcast@emtv.hu

produkciós vezető
Farkas Csaba

az Űrszekerek megbízásából készítette az Impulzus Produkció
© 2018 emtv/mdm

STAR TREK related marks are trademarks of CBS Studios Inc.

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr3114055262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impulzus Podcast

Az Űrszekerek szerkesztőinek Star Trek tematikus podcastje