Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 60

2019. február 24. - impulzuspodcast

ep60.jpg

Nem kell nekünk egyensúly adás – Magdival //

A Discoveryt foglalkoztató titokzatos jelenség ezúttal Saru otthonára, a Kaminar bolygóra irányítja rá a figyelmet: az első csillagflottás kelpiai egykori távozása, valamint evolúciós továbbfejlődése feladja a leckét a mesterséges ökoszisztémát felépítő Ba’ul számára. Ha a kelpiai nép esetleg hátat fordítana a Vahar’ai hagyományának, az elnyomók a teljes lakosság felszámolására is készen állnak. Aktuális témánk a ’The Sound of Thunder’ című epizód.

Rövid hírszekció:

A kibeszélő tartalmából:

  • Az elsődleges irányelvet Pike könnyelműen átlépi: a kapcsolatfelvétel és a lesugárzás a Vörös Angyal iránymutatása és beavatkozása miatt indokolható?
  • Mi történik, miután a kelpiai civilizáció felszabadul az egyensúly nyomása alól? Vajon a fejlődés miatt Saruban is extra ambíciók ébrednek?
  • Istenszerű lények a Star Trekben: a magasabb létsíkok szinte mindig egy technológiai vagy evolúciós fölényből erednek?
  • Hogyan fejlesztett a Ba’ul a térhajtómű feltalálása utáni húsz évben egy félelmetesen erős flottát? A Ba’ul és Az új nemzedékben látott Armus rokona lenne (Skin of Evil, TNG 1x22)?
  • Kicsoda a Vörös Angyal? Spock, Burnham, vagy egy több tagból álló csapatról, esetleg civilizációról van szó?

epsite_itunes.jpg

epsite_youtube.jpg

epsite_letoltes.jpg

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila, Faragó Dave és Kasza Magdi

adáshang
Tóth Dorottya (Láng Balázs és Baráth Áron)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Az emTV,hu megbízásából az Űrszekerek megrendelésére készítette az Impulzus Produkció.
© 2019 emtv/mdm

impulzus.emtv.hu
fb.com/impulzus.emtv.hu
podcast@emtv.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr1114645519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása