Impulzus Podcast 72

ep72.jpg

Hortának születtem //

Vörösingeseket megszégyenítő módon hullanak a bányászok a Janus VI pergiumkitermelő kolónián, a kegyetlen pusztításért felelős idegen létforma megfékezése pedig a bolygóhoz érkező Enterprise legénységére vár: míg Kirk és a bányászok fézerekkel igyekeznek véget vetni a problémának, Spock rájön, hogy a rejtélyes idegen talán fajának utolsó képviselője lehet. Az eredeti sorozat ‘Rém a sötétből’ című epizódjáról beszélgetünk.

banner_imp.jpg

Rövid hírszekció:

  • A CBS felvillantotta a Picard sorozat címét a reklámozóknak és a nagyközönségnek, miközben a forgatási helyszínről érkező képek találgatásra sarkallják a rajongókat. Az európai terjesztés az Amazon Prime feladat lesz, de vajon mennyire örülnek annak a nézők, hogy a különböző Star Trek sorozatok más és más platformokon kötnek ki?
  • A What We Left Behind dokumentumfilm augusztus 6-tól érhető el Blu-ray lemezen és streaming formátumban, az internetet pedig rengeteg betekintés árasztotta el a feljavított Deep Sapce Nine jelenetekkel, és az egykori készítők, színészek nyilatkozataival.

A kibeszélő tartalmából:

  • A kezdetek kezdetén csupán Prohászka János Horta jelmeze létezett, majd Gene L. Coon a furcsa teremtmény köré építette fel az epizódot.
  • A sötétség mélyén élő rettegett teremtmények a közös tudatalatti termékei: horrorfilmes felütés az epizód elején, ami a történet végére gyökeresen más fordulatot vesz.
  • A bányászok számára csakis Kirk és az Enterprise jelentheti a probléma gyors és végleges megoldását: a világűr elszigetelt sarkaiban sokszor a csillaghajók tesznek rendet.
  • Hogyan ismerhető fel az intelligens életforma? A nem humanoid élőlényekkel történő kommunikáció visszatérő téma a Star Trek sorozatokban.
  • A kolónia részletesen kidolgozott díszletei mellett az Enterprise fedélzete ezúttal ritkábban látható a képernyőn. A folyosókról, szobákról és az egyenruhákról is beszélgetünk.

epsite_itunes.jpg

epsite_youtube.jpg

epsite_letoltes.jpg

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Tóth Dorottya (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Az emTV.hu megbízásából az Űrszekerek megrendelésére készítette az Impulzus Produkció.
© 2019 emtv/mdm

impulzus.emtv.hu
fb.com/impulzus.emtv.hu
podcast@emtv.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr4114834886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impulzus Podcast

Az Űrszekerek szerkesztőinek Star Trek tematikus podcastje