Impulzus Podcast 87

87_2.png

Macskás rémuralom //

Ijesztő babonák, klisés rémmesék elevenednek meg Kirk, Spock és McCoy előtt, akik a Pyris VII előző felderítőcsapata után kutatnak: a legénységet az emberiség közös tudattalattija szorítja sarokba, amikor a bolygón berendezkedett idegenek közül Sylvia túllépi a népe által rábízott küldetés kereteit, és a hazatérés helyett a világunk nyújtotta érzéki tapasztalást, valamint a zsarnok szeszélyeskedést választja. Aktuális témánk az ’Egérfogó’ című epizód.

banner_imp.jpg

Rövid hírszekció:

  • Szeptembertől kapható az “Official Guide to Star Trek: The Animated Series”, melyben a rajzfilmsorozat készítéséről, valamint az egyes epizódok hátteréről olvashatnak az érdeklődők.
  • Attila nemrég ajándékcsomagot kapott a nemzetközi rajongótársaitól, ami a Dark Sublime című színdarabhoz kapcsolódik.

A kibeszélő tartalmából:

  • Mágia, illúzió és fejlett tudomány: az epizódban szereplő idegenek szokatlan módszereit elemezzük, ebből kiindulva pedig a bűvészekről, a szimulált valóságokról, illetve a kvantum-összefonódásról beszélgetünk.
  • A második évadban ezt az epizódot gyártották le először, de a témája alapján egyértelműen Halloweenre időzítették a megjelenést. Chekov parókája így még egyszer visszatér.
  • Boszorkányok, fekete macskák és tömlöcök: vajon az emberi tudatalattiban sokszáz év múlva is erősen beidegzettek maradnak a szokásos ijesztő motívumok?
  • Halloween helyett farsang és kísértetkastély, hálaadási pulyka helyett fasírt, ogre helyett rém: magyar adaptációk a kilencvenes években.

 

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu
info@urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr7415031076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impulzus Podcast

Az Űrszekerek szerkesztőinek Star Trek tematikus podcastje