Impulzus Podcast 97

97.png

Öltönyös bűnfertőzés //

Maffiahálózatok veszik át a kormányzást a Sigma Iotia II felszínén, miután a Horizon száz évvel korábbi kapcsolatfelvétele egy könyv hátrahagyása miatt kulturális fertőzéshez vezet: az utcákon a 20-as évek Chicagójához hasonlóan rendszeresek a rajtaütések és bandaháborúk, a legnagyobb területet birtokló Béla Okmyx pedig a Csillagflotta haderejével szeretne csapást mérni a rivális vezetőkre, amikor a foglyul ejtett leszállócsapat felszerelését tanulmányozza. Aktuális adásunk témája ’Az Enterprise gang akcióba lendül’ című epizód.

banner_imp.jpg

Rövid hírszekció:

  • Lehet, hogy feléled a Kelvin-univerzum: a Paramount Noah Hawleynek adta a megbízást, hogy hozza tető alá a folytatást. A történet megírásán kívül a rendezést is ő valósíthatja meg.
  • Magyar szinkronnal nézhető a 2018-as Lost in Space sorozat első évada. Vajon a Star Trek: Discovery szinkronjára mikor számíthatunk?

A kibeszélő tartalmából:

  • Gene Roddenberry már a legkorábbi, 1964-es ötleteitől vezérelve papírra vetette az epizód lehetőségét, akkor még ‘President Capone’ volt a kulcsszó. George Clayton Johnson ez alapján vázlatot írt, de ez a ‘The Man Trap’ kidolgozása miatt háttérbe szorult, később pedig elfelejtődött. Gene L. Coon a második évadban a sorozat humoros oldalára erősített rá, és ennek szellemében vette elő a történetet.
  • A Deep Space Nine alkotói kezdetben nem a tribblis epizódon (Trials and Tribble-ations), hanem ennek a történetnek a folytatásán gondolkodtak. Ebben Dr. McCoy kommunikátora okozott volna kultúrális fertőzést, melynek hatására a helyiek az eredeti sorozat egyenruháiban járkáltak, és a Föderációt utánozták. Ez a verzió végül képregényben valósult meg, a DS9 írói ugyanis az emlékezetesebb tribliket választották.
  • A Horizon című Enterprise epizódban Mayweather mögött felfedezhető a könyv, amely megfertőzte a civilizációt. Az Enteprise sorozatban ezenkívül az elveszett kommunikátor problémája is felvetődik, amit egy másik helyszínen, és jóval komolyabb hangvétellel valósítottak meg.
  • Mímelő társadalmakat és civilizációkat veszünk sorra a rakományvallástól a kínai sokszorosításig. A saját világunk fejlődése vajon mentes a külső beavatkozások hatásaitól?

 

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu
info@urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr5915321222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impulzus Podcast

Az Űrszekerek szerkesztőinek Star Trek tematikus podcastje