Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 100

2019. december 18. - impulzuspodcast

100.png

A bolygó neve: Táplálék - Ákossal és Gergővel //

A rajzfilmsorozat harmadik epizódjában egy hatalmas felhőlény éppen elfogyasztani készül egy lakott bolygót, a negyedik epizódban pedig szirének bolondítják meg az Enterprise férfi tagjait. Századik adásunkban az ’Egy bolygónk hiányzik’ és a ’Szirének éneke’ című epizódokról Kő Gergővel, a rajongói szinkron rendezőjével, valamint Kollár Ákossal, a projekt gyártásvezetőjével és a Mozgi-Stúdió alapítójával beszélgetünk, aki a műsorunkban Holl Nándor hangján szólal meg.

Rövid hírszekció:

  • Negyvenöt évvel a Star Trek rajzfilmsorozat után a Short Treks új animációs epizódokat hozott, az ’Ephraim and Dot’ és a ’The Girl Who Made the Stars’ című történeteket természetesen mi is megtekintettük.
  • Odo megtestesítője, René Auberjonois 79 éves korában elhunyt. A színészt a Deep Space Nine mellett az Enterprise-ban és számos egyéb sorozatban is láthattuk. Michael Lamper, Marina Sirtis férje, illetve a ’The Vengeance Factor’ (TNG, 3x09) vendégsztárja szintén elhunyt.

A kibeszélő tartalmából:

  • Magyarul szóló videójátékok, rajzfilmsorozat és szinkronizálás: betekintés Ákos és a Mozgi-Stúdió mindennapjaiba.
  • Az ’Egy bolygónk hiányzik’ című epizódot Marc Daniels írta, aki korábban az eredeti sorozatban rendező volt - ez az első írói munkája. Annyira tetszett neki az általa rendezett ‘Doomsday Machine’ című rész, hogy számos elemet átvett belőle.
  • Bob Wesley parancsnok az eredeti sorozat ‘The Ultimate Computer’ című epizódjában volt látható, a rajzfilmben már “korábbi flottaparancsnokként” hivatkoznak rá. Az őt megszemélyesítő színész, Barry Russo sajnos nem tudta vállalni a hangalámondást, így James Doohan szólaltatta meg, a magyar változatban pedig Kő Gergő.
  • A ’Szirének éneke’ című epizód az egyetlen alkalom, hogy Uhura egyértelműen átveszi az Enterprise hídját. Gene Roddenberry már régóta szerette volna ezt meglépni, de a 60-as években futó eredeti sorozatban erre még nem volt lehetőség. Nichelle Nichols fel volt dobva a lehetőség miatt, a szerep pedig a magyar hangjának, Haramura Katalinnak is lehetőséget biztosított a kibontakozásra.
  • Az epizód írója, Margaret Armen nevéhez az eredeti sorozatban a ‘The Gamesters of Triskelion’, a ‘The Paradise Syndrome’ és a ‘The Cloud Minders’ kötődik. A rajzfilmsorozatban bemutatott történetek megírására D.C. Fontana kérte fel őt.

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila, Faragó Dave, Kollár Ákos, Kő Gergő és Holl Nándor

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu
info@urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr7215354026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása