Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 120

2020. május 10. - impulzuspodcast

120.png

Felhő Vilmos szabadságmozgalom (Csalóka halhatatlanság, TOS 2x23) //

Ismeretlen okok miatt minden víztartalom eltűnik az Exeter csillaghajón szolgáló egyének szervezetéből, amikor a hajó az Omega IV vizsgálatába kezd: míg a fedélzeten senki sem marad életben, Tracey kapitány a bolygó felszínére sugározva kerüli el a biztos halált, ahol saját immunitásából, valamint az őslakók hosszú életkorából arra a következtetésre jut, hogy az emberi élettartam jelentős meghosszabbítása a helyszínen végzett kutatásoktól függhet, a halhatatlanság reményében az egykori kapitány viszont durva beavatkozást eszközöl a helyiek mindennapjaiban. Aktuális adásunkban a ’Csalóka halhatatlanság’ című epizódról beszélgetünk.

0:00:50 | Rövid hírszekció:

0:27:10 | A kibeszélő tartalmából:

  • Az epizód vázlata a ‘Mudd's Women‘ és a ‘Where No Man Has Gone Before’ mellett egyike volt annak a három történetnek, melyek a ‘The Cage’ után a második pilotot jelenthették.
  • Gene Roddenberry szerette volna, ha az epizód még az első évadban megvalósul, de az NBC nem találta elég érdekfeszítőnek az alapot, ami a második évadra már átdolgozásra került. A módosított történetet a döntéshozók így is nehezen fogadták.
  • Egy párbeszéd kikerült az epizódból, ami a saját bolygónkkal kapcsolatos párhuzamosságra utalt volna: miért nem kapunk választ a hasonlóságra, mi lehet a kulturális fertőzés eredete?
  • Morgan Woodwardot már láthattuk a ‘Dagger of the Mind’ című epizódban, ahol az őrület határán álló Dr. Simon Van Gelder szerepét játszotta. Ebben az epizódban Tracey kapitányként jelenik meg, sokszor hasonló mentális állapotban.
  • Űrlázadás az eredeti sorozatban, és váratlan patriotizmus a történet végén: az epizód direkt megközelítése és magyarázata meglehetősen negatív utóéletet generál a történetnek.

0:54:29 | Szinkronos érdekességek

1:05:30 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2020 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr4915674596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása