Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Elhunyt Manny Coto, a Star Trek: Enterprise írója és producere

2023. július 11. - fcsaba 1701

manny_coto.jpg

Július 9-én, 62 éves korában elhunyt Manny Coto, aki kreatív munkájának köszönhetően nem csak a Star Trek rajongók számára, de a 24, a 24: Újratöltve, a 24: Élj egy új napért!, a Dexter, valamint az American Horror Story nézőinek is jól ismert névként vésődött be, az Enterprise követői pedig azóta is tudják, hogy tevékenysége friss lendülettel és felejthetetlen pillanatokkal tette emlékezetessé a negyedik évadot. Az írót és producert hosszú küzdelem után a hasnyálmirigyrák vitte el.

Manny Coto az Odyssey 5 című sorozata után érkezett a Star Trek világába, amikor az Enterprise harmadik évada futott. Elsőként a Két hét az élet (Similitude, 3x10) című epizódot jegyezte íróként, a negyedik évadra pedig ő lett a sorozat showrunnere. Coto nem csupán szerializáltabb történetmesélésbe kezdett, de közelebb hozta a produkciót a közkedvelt Star Trek témákhoz, így számos ismert eseménynek alapozta meg az előzményét a kánonban. Bár az Enterprise a negyedik évaddal véget ért, tevékenységét a rajongók között széleskörű elismerés övezi, az el nem készült folytatás pedig további magasságokba emelhette volna a franchise-t, ha Coto újabb szezonokra is lehetőséget kap.

TrekMovie | TrekCore
fotó: Gage Skidmore

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr7118164546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása