Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 33

2018. június 25. - impulzuspodcast

impulzus_cover_ep33.jpg

Pókerben verhetetlen (Pókerjátszma, TOS 1x10) //

Egy ismeretlen hatalom fenyegetése mellett Kirknek a legénység mentális állapotát is kézben kell tartania: miközben Bailey hadnagy a külső nyomás miatt az összeomlás szélére sodródik, Dr. McCoy pedig folyamatosan osztja az észt, a kapitány blöffölve válaszol a reménytelennek tűnő sakkhelyzetre. Az aktuális Impulzusban a Pókerjátszma című epizódot elemezzük.

0:01:13 | Hírszekció:

  • 0:01:13 | A Kelvin filmek Uhurája, Zoë Saldana június 19-én ünnepelte a születésnapját. Június 22-én, a Voyager fedélzetén látható Tuvok megszemélyesítője, Tim Russ is idősebb lett egy évvel. Június 24-én pedig Peter Wellernek volt szülinapja, aki amellett, hogy Robotzsaru volt, a xenofób Paxton szerepében is feltűnt az Enterpriseban, de a Star Trek: Sötétségben című moziban is láthattuk, méghozzá Marcus admirálisként. Hosszú és eredményes életet kívánunk a csinos kommunikációs tisztnek, a logikához kitartóan ragaszkodó vulkáni úrnak, és természetesen a radikális főgonosznak is.
  • 0:01:49 | Rohamosan közeledik az Űrszekerek második közösségtalálkozója, Ádám pedig ismét beugrott hozzánk, hogy tájékoztasson minket az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. Találkozzunk június 30-án a Vault 51 Gamer Barban!
  • 0:11:30 | A CBS Alex Kurtzman hathatós közreműködésére támaszkodik a Star Trek televíziós terjeszkedésének a kivitelezésében. A stúdió vezetősége úgy tűnik, hogy ezúttal sem a józan mértékletességre szavazott, hiszen öt különböző Star Trek koncepció hírétől hangos az internet.
  • 0:20:09 | Két világ között őrlődik Shazad Latif karaktere a Star Trek: Discovery-ben, a CBS szerint a színész által prezentált alakítás akár egy Emmy-t is megérdemelne.

0:25:13 | A kibeszélő tartalmából:

  • Bailey hadnagy korai előléptetése és a legénység szigorú túlhajszolása miatt Kirk sehol sincs biztonságban a kapitány hibáit folyamatosan felhánytorgató Dr. McCoy szakmai és baráti kritikájától.
  • Az idegen hajón egy nagyfejű, szürke színű ufonauta borzolja a legénység és a nézők idegeit: a hatvanas évek tipikus földönkívüli ábrázolása nem először jelenik meg, hiszen a talosziak is ebbe a kategóriába sorolhatók.
    Spock a szokásosnál is közönyösebben viselkedik: az eseményeket teljes érdektelenséggel követi, a megoldás helyett pedig azon dolgozik, hogy az idegen űrhajó parancsnoka láthatóvá váljon.
  • Clint Howard hatévesen játszotta el Balok-ot, de később is visszatért a Star Trekbe: a Deep Space Nine (Grady) és az Enterprise (Muk) után legutóbb a Discovery évadzárójában is láthattuk az orioni övezetben.
  • Az Enterprise az Egyesült Földet képviseli, ezenkívül nem mindenki találta meg a végleges egyenruháját és kinézetét: a Pókerjátszma eredetileg a legelső epizódok egyike lett volna, ezért néhány dolog még nem a végleges formájában jelenik meg.

01:01:14 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.png

imp_itunes_2.png

imp_spotify.png

imp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila, Faragó Dave és Horváth Ádám Tamás

adáshang
Endrődi Mike Attila, Tóth Dorottya (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

az Űrszekerek megbízásából készítette az Impulzus Produkció
© 2018 emtv/mdm

STAR TREK related marks are trademarks of CBS Studios Inc.

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr2114073151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása