Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 56

2019. január 27. - impulzuspodcast

ep56.jpg

Kétszáz éves áramszünet adás – Magdival -

A vörös jelenség egy távoli bolygóhoz csalogatja a Discovery legénységét, ahol Pike leszállócsapatot szervez az évszázadok óta sugárzott segélykérő jel kivizsgálására. Amíg a felszíni kutatócsoport kapcsolatba kerül a felszínen élő társadalommal, Tilly a raktérben tárolt aszteroidát tanulmányozza, eközben pedig egy titokzatos barát siet a segítségére. Folytatódik a Discovery, az Impulzus aktuális témája a ’New Eden’ című epizód.

A kibeszélő tartalmából:

  • A különböző földi vallásokat egyesítő helyi szentírás mellett a vörös angyal is megjelenik a templom ablakán: milyen célt szolgált az egykori beavatkozás?
  • Tudomány és hit: az ismeretlen jelenséget tudományos, vagy inkább spirituális megközelítéssel érdemes elemezni?
  • A vallásban kiteljesedő, technológiától megfosztott közösségben a műszaki erőforrások elvesztése vajon a véletlen műve, vagy a felsőbb hatalom szándékait szolgálja?
  • Elsődleges irányelv: a kapitányokat csak a nézők igazságérzete és rálátása mentheti fel a be nem avatkozási protokoll megszegése esetén?
  • Elon Musk iskola: korunk sokoldalú üzletembere ismét megjelenik a Discovery-ben. A sok utalás valóságosabbá teszi az univerzumot?

epsite_itunes.jpg

epsite_youtube.jpg

epsite_letoltes.jpg

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila, Faragó Dave és Kasza Magdi

adáshang
Tóth Dorottya (Láng Balázs és Baráth Áron)

podcast@emtv.hu

produkciós vezető
Farkas Csaba

az Űrszekerek megbízásából készítette az Impulzus Produkció
© 2019 emtv/mdm

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr7414591574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása