Impulzus Podcast 74

ep74.png

Negatív bunyó

Belerázkódik az univerzum, amikor Lazarus az őrült hasonmásával dulakodik a párhuzamos dimenziók közötti térben, a látványosan sínylődő vendégszereplőnek pedig sokszor le kell gurulnia a sziklák tetejéről, mire az Enterprise legénysége a nézővel együtt felfogja a világegyetemet veszélyeztető probléma természetét. Aktuális adásunkban a ’Lazarus’ című epizódot értelmezzük.

banner_imp.jpg

Rövid hírszekció:

A kibeszélő tartalmából:

  • Gene Roddenberry eltávolította az epizódból a Masters hadnagy és Lazarus közötti romantikus szálat: az epizód sajnos teljesen kiüresedett a B plot nélkül, ráadásul a különböző bőrszínű karakterek tévétörténelmi első csókjára is egészen a harmadik évadig kell várnunk.
  • Párhuzamos univerzumok és hasonmások: az izgalmas koncepció ellenére a technikai megvalósítás és az önismétlés eléggé megnehezíti az epizód élvezhetőségét. A helytálló mondanivaló csupán a vontatott történet végén körvonalazódik.
  • Amikor a Holl Nándor által megszólaltatott Lazarus önmagával bunyózik, anyag és antianyag találkozik a dimenziók közötti térben: miért nem robban fel egyből a világegyetem, és miért tart örökké a verekedés?
  • A szikla, ahonnan érdemes újra meg újra lezuhanni: a Star Trek az ’Aréna’ című epizód után ismét visszatért a Vasquez Rock-hoz.

epsite_itunes.jpg

epsite_youtube.jpg

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila, Faragó Dave és Kő Gergő

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

impulzus.emtv.hu
fb.com/impulzus.emtv.hu
podcast@emtv.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr1114874524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impulzus Podcast

Az Űrszekerek szerkesztőinek Star Trek tematikus podcastje