Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 75

2019. június 09. - impulzuspodcast

75.png

Időtlenek otthona (Város az örökkévalóság peremén, TOS 1x28) // 

Alaposan megbolondítja a történelmet a kordrazin túladagolásban szenvedő Dr. McCoy, aki megfékezhetetlenül rohan át az Örökkévalóság Őrzőjeként ismert időkapun. Kirk és Spock megpróbálja felkutatni a doktort a huszadik században, ahol a kapitány óriási áldozatra kényszerül az idővonal helyreállítása érdekében. Heti elemzésünk tárgya a ‘Város az örökkévalóság peremén’ című epizód.

0:01:02 | Rövid hírszekció:

0:16:16 | A kibeszélő tartalmából:

  • Harlan Ellison eredeti forgatókönyve sokkal komorabb volt, mint a képernyőkön látható változat: a rengeteg módosítás elmérgesítette a stáb és a népszerű scifi író közötti viszonyt, a haragos nyilatkozatok pedig éveken keresztül röpködtek.
  • Az eredeti sztorit vizuálisan először az IDW kiadó 2014-ben megjelent "Harlan Ellison's The City on the Edge of Forever - The Original Teleplay" című képregénysorozatában publikálták. A gondos vizuális és történeti előkészítésben maga Harlan Ellison is részt vett.
  • A történelem és az egyes döntések súlya: mennyin múlhatott volna, hogy a németek megnyerjék a második világháborút az Egyesült Államok távolmaradása miatt? Német győzelem esetén a Roddenberry féle jövőkép sohasem valósul meg?
  • Az Örökkévalóság Őrzője az aktuális epizód és a rajzfilmsorozat után számos kánonon kívüli történetben jelenik meg újra. Kik és milyen céllal hozták létre az időn kívüli Őrzőt, és milyen régóta létezik?

1:00:13 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.png

imp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr1714885754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása