Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 94

2019. október 27. - impulzuspodcast

94.png

Ködös szúrópróba (Farkas báránybőrben, TOS 2x14) //

Scotty egy felhőtlen estére készül az orvosi eltávozásán, a társaságában lévő argeliusi hölgy azonban váratlan késszúrás áldozata lesz. A Mr. Scott birtokában talált gyilkos fegyver azonnal gyanúba keveri a főgépészt, a nyomozás során pedig további hölgyek veszítik az életüket, akik utolsó perceiket szintén Scotty közelségében töltik. A vizsgálat és a kihallgatás a helyi prefektus és a Rigelről érkezett felügyelő segítségével zajlik, az Argelius törvényei szerint ráadásul Scotty halálos büntetés elé nézhet, amennyiben megállapítják a bűnösségét. Aktuális adásunkban a ’Farkas báránybőrben’ című epizódról beszélgetünk.

0:01:03 | Rövid hírszekció:

  • 0:01:03 | Sorra vesszük a hivatalos Picard regényeket és képregényeket a sorozat januári bemutatkozása előtt. Az adásunk felvétele közben zajló Destination Star Trek Birmingham 2019 rendezvényen Picard admirális egyenruhája is megtekinthető a Countdown képregényből.
  • 0:07:53 | Novemberben a négy mozifilmet és két duplaepizódot tartalmazó Picard gyűjtemény Európában is elérhető lesz, aminek a „Sky's the Limit” képregény is a része. A mozgóképes kollekció újdonságot egyáltalán nem tartalmaz - a rajongók lehúzása?
  • 0:15:48 | A PaleyFest tévés szakmai fesztiválon Alex Kurtzmant a fúzió kapcsán újra arról kérdezték, készülhetnek-e majd új mozifilmek, és lehetséges-e, hogy az ő csapata is részt vesz ezekben, illetve ezek az új nagyvásznas produkciók kötődhetnek-e majd a jelenleg készülő tévésorozatokhoz (például a Picardhoz).

0:20:52 | A kibeszélő tartalmából:

  • Robert Bloch eredeti forgatókönyvében egy olyan ital is megjelent az Argeliuson, ami különböző rétegekből állt (hasonlóan a Pousse-caféhoz). Minden réteg más és más reakciókat váltott volna ki a fogyasztóból. A cenzorok megtámadták az ötletet, mert szerintük a főhősök drog használatára utalt volna, Gene L. Coon szerint ez hülyeség. Az ital végül inkább költségvetési okok miatt maradt ki.
  • Az elsötétülő ülés és gyilkosság hasonló egy Robert Bloch ‘Yours Truly, Jack The Ripper’ című rövid történetében szereplő jelenethez. A Star Trekbe adaptálás előtt ez a sztori a ‘Thriller’ című horror-antológiában már fel lett dolgozva.
  • A sztori középpontjában eredetileg nem Scotty, hanem Sulu szerepelt, a gyilkossággal vádolt karakterről azonban semmi lényegeset nem tudunk meg, a nehéz döntések mindegyike Kirk kapitányra hárul. Scotty ettől függetlenül Az új nemzedék ‘Relics’ című epizódjában is felemlegeti ezt a történetet.
  • A tárgyalás az Enterprise fedélzetén a leghosszabb jelenet az eredeti sorozatban, ami egyetlen helyszínen játszódik (15 perc 30 másodperc).
  • Három férfi az argeliusi éjszakában: Scotty szerint Kirk egy „igazi kapitányhoz” méltóan szervez szórakozást a hajón szolgáló férfiaknak. Scotty kimenőjének orvosi indoklása azonban zavarossá teszi az alapszituációt (a német szinkronban pedig az eredetinél is különösebb a helyzet).

0:50:25 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr9015255170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása