Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 104

2020. január 12. - impulzuspodcast

104.png

A tíz legjelentősebb Picard epizód //

Sorra vesszük a legnépszerűbb Star Trek sorozat legnépszerűbb kapitányához kapcsolódó megkerülhetetlen mérföldköveket, melyek a ma ismert Picard jellemének elengedhetetlen építőelemei. Az új nemzedék Picard-központú toplistájával már a 2020 január 23-án bemutatkozó új sorozatra készülünk fel, adásunk pedig a premierig tartó Űrszekerek visszaszámlálás hangosan eldördülő startpisztolya.

Rövid hírszekció:

  • Megtekintettük a Short Treks Children of Mars című epizódját: hogyan kapcsolódik a rövid történet a Star Trek: Picard világához?

A toplista:

  • 10. Kimenőn a kapitány (Captain's Holiday, TNG 3x19)
    A TNG Indiana Jones epizódja, Picard énjének újszerű, mégis teljesen hiteles kalandvágyó-szenvedélyes oldalával megsimertetve. Humor, időutazás, szerelem és ismét egy nagyszerű Picard-döntés az epizód végén.
  • 9. A hajsza (The Chase TNG 6x20)
    Egy epizód, mely két részt, vagy mozifilmet érdemelt volna: Picard a hivatásai között vívódik, miközben minden humanoid faj ősgyökerét keresi.
  • 8. Aki megfigyeli a megfigyelőket (Who Watches The Watchers, TNG 3x04)
    Picard a legalapvetőbb csillagflotta elveket képviselve hajlandó saját magát is kockáztatni azért, hogy bebizonyítsa a mintakaiak előtt, ő nem isten, hogy megakadályozza a további kulturális fertőzést.
  • 7. Minden jó, ha jó a vége (All Good Things, TNG 7x25-26)
    Méltó, nagyszabású lezárása a sorozatnak, Picard jelen, múlt és jövő között ide-oda ugrálva igyekszik megakadályozni, hogy az általa véletlenül létrehozott anomália kitöröljön minden életet az Alfa Kvadránsban, beleértve az emberiséget is.
  • 6. Titkos küldetés, 1-2. rész (The Chain of Command Part I-II, TNG 6x10-11)
    Picard titkos küldetése talán még a Borgnál is jobban megfosztja emberségétől, a poszt-Roddeneberry idők emblematikus sötét kalandja.
  • 5. Mitől ember egy ember? (Measure of a Man, TNG 2x09)
    Data megtagadja, hogy kibernetikai kutatások céljából szétszereljék, és hogy ne kényszeríthessék erre, kilépne a Csillagflottától, mire a kutatási program vezetője perbe fogja, megkérdőjelezve ezen döntéshez, és egyáltalán bármilyen döntéshez való jogát. Data Picardot kéri fel védőjéül, a vád képviselőjeként pedig Rikert jelölik ki, aki, ha sikerrel jár, Data elpusztulhat, ha viszont nem tesz meg minden tőle telhetőt vádlóként, búcsút mondhat a pályafutásának.
  • 4. Darmok (Darmok, TNG 5x02)
    Az alap Picard-epizódok egyike, a közös nyelv megteremtésén munkálkodó Picard az egész Star Trek esszenciáját, és legalapvetőbb kapitányi atribútumát jeleníti meg.
  • 3. Két világ legjava (Best of Both Worlds, TNG 3x26, 4x01) + Család (Family, TNG 4x02)
    A Család című epizódban tudjuk meg igazán, mit is művelt a Borg Picard-al. Enélkül elképzelhetetlen lenne a Star Trek: Kapcsolatfelvétel súlya.
  • 2. A lehetőség (Tapestry, TNG 6x15)
    Szintén az egyik leginkább pregnáns Picard-rész. Picard alapvető jellemfejlődése kérdőjeleződik és erősödik meg a Q által kínált alternatív realitásban.
  • 1. Belső Fény (Inner Light, TNG 5x25)
    Egy ismeretlen eredetű űrszonda vizsgálata közben Picard egyszer csak eszméletét veszti a hídon, és mikor magához tér, egy ismeretlen életben találja magát, egy épphogy az űrkorszakba lépett, de elkerülhetetlenül pusztulásra ítélt civilizáció tagjaként. Felejthetetlen epizód, mely önálló, science-fiction short storyként is emlékezetes lenne, könyvben, novellában, vagy mozifilmben.

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2020 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu
info@urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr9715402092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása