Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 105

2020. január 19. - impulzuspodcast

105.png

Időcsillag - Ádámmal //

Civilizációkat töröl ki a világmindenség téridő-szövetéből a Krenim Birodalom helyreállításán fáradozó Annorax, aki temporális végítélet fegyverét csupán személyes vesztesége miatt veti be újra és újra: míg Annorax évszázadok óta zajló hajszát vív a szeszélyesen viselkedő időfolyammal, a Voyager legénysége sosem látott módon sínyli meg a kronoton torpedók és a szakadatlan temporális-ámokfutás következményeit. Aktuális adásunk témája a Voyager ‘Pokoli év’ című duplaepizódja.

Rövid hírszekció:

  • A következő Star Trek mozifilm kidolgozásánál Noah Hawley teljes mértékben a saját útját járja, ezért véleménye szerint "Star Trek 4" címen emlegetni a projektet félrevezető lehet. Az egyedi történet akár azt is jelentheti, hogy a produkció új szereplőkkel valósul meg.
  • Most már hivatalos, hogy a Star Trek: Picard második évada is zöld utat kapott és már tervezés alatt áll. A showrunner a 12 majom sorozatadaptációjáról ismerhető Terry Matalas - aki korábban a Voyager és Enterprise sorozatoknál is közreműködött. A Picard első évadánál pedig folytatódik a Facebookon nézhető aftershow, a Ready Room, aminek Wil Wheaton lesz a műsorvezetője.

A kibeszélő tartalmából:

  • A pokoli év kifejezés, és a leamortizált Voyager (az étkezdében kialakított gyengélkedővel) az ‘Előtte és utána’ (Before and After, VOY 3x21) című epizódban mutatkozott be (melyben Kes visszafelé ugrál az időben). Brannon Bragának annyira megtetszett a leharcolt hajó, valamint a pokoli év szóhasználat, hogy mindenképpen szeretett volna egy ilyen epizódot. A társszerző Joe Menosky szerint Bragánál amúgy sem volt ritka az a fajta munkafolyamat, hogy egy epizód kidolgozásánál a konkrét történetet megelőzően először egy erős vizuális benyomás, egy kép, ugrik be neki.
  • Az eredeti tervek szerint Tuvok nem csupán a látását, de az egyik lábát is elvesztette volna, ez pedig egy Forrest Gump szerű számítógépes trükk segítségével valósult volna meg. Több sérülést is kitaláltak, de végül ezekre nem jutott erőforrás.
  • Brannon Braga eredetileg négyrészes történetet akart. Azt is eltervezte, hogy a hajó a szezon végéig maradjon lerobbanva (tehát nem lett volna reset a sztori végén). A stúdiónak és Rick Bermannak nem tetszett az ötlet. Joe Menosky nem szerette, hogy a Voyager egyszerűen csak belerongyol az időhajóba a történet végén, Annorax szövegein viszont - ahol megszemélyesíti az időt - imádott dolgozni.
  • Ebben az epizódban a készítők a sorozat határai között a végsőkig feszítették a húrt, a meg nem valósított elképzelések talán már a televíziós science-fiction új korszakának eljövetelére vártak.

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila, Faragó Dave és Ádám

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2020 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu
info@urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr9315415106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása