Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 118

2020. április 26. - impulzuspodcast

118.png

Birodalom a semmiből (A negyedik birodalom, TOS 2x21) //

Elérhetetlenné válik a Föderáció kulturális megfigyelője az Ekos felszínén, a történészt kereső Enterprise ráadásul egy ellenséges rakétával találkozik, amikor a fejletlennek hitt bolygót megközelíti. Kirk és Spock későbbi terepmunkája során kiderül, hogy az egykori küldött az észrevétlen megfigyelés helyett durva beavatkozást hajtott végre, aminek hatására az ekosi lakosság a II. világháborús nemzetiszocialista rendszer pontos mintájára kezdett működni, a történész ráadásul saját maga lett a Führer az idegengyűlölő államszervezet élén. Aktuális adásunk témája ’A negyedik birodalom’ című epizód.

0:00:44 | Rövid hírszekció:

0:14:15 | A kibeszélő tartalmából:

  • Először Paul Schneider kezdett kidolgozni egy hasonló epizódot még az első évad idejében, amelyben egy idegen bolygó a saját náci ideológiáját építi fel. Később jött John Meredyth Lucas, aki szintén ilyesmit képzelt el, a döntéshozóknak pedig az ő verziója jobban tetszett.
  • Az ellenállás főhadiszállása a ‘The Devil in the Dark’ díszleteiből lett átalakítva; Kirk, Spock és Isak például egy horta alagúton keresztül érkeznek.
  • Az egyenruhák a Paramount jelmez raktárából származnak, amik korábban több II. világháborús filmben is láthatók voltak.
  • Vajon miért avatkozik be John Gill, és miért választja a nemzetiszocialista rendszert az ekosi társadalom fellendítéséhez?
  • A komolyan és óvatosan kezelt múlt miatt Németországban egy ilyen témájú “szórakoztatóipari” termék sokáig nem jelenhetett meg. Végig nézzük a helyi cenzúra hosszú történetét, melynek eredményeképpen a széles nyilvánosság csak 2011-ben találkozhatott az epizóddal.
  • A műsorban említett forgatási dokumentáció itt elérhető.

0:39:40 | Szinkronos érdekességek

0:46:07 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2020 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr9615641988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása