Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 125

2020. június 14. - impulzuspodcast

125.png

Jégkorszaki agyelszívók (Spock agya, TOS 3x01) //

Egy jéggel borított világra vezetnek annak az ionmeghajtású űrjárműnek a nyomai, melynek fedélzetén egy ismeretlen nő tér vissza a saját világába, miután gondosan eltávolította Spock agyát a fejéből: a bolygóhoz érve Kirk és csapata először a felszínen élő férfiak primitív törzsével találkoznak, majd az itteni nők földalatti létesítményébe is bejutnak, ahol teljes erőbedobással próbálják visszaszerezni az üres fejjel távirányított tudományos tisztjük szürkeállományát. Aktuális adásunkban a ’Spock agya’ című epizódról beszélgetünk.

Rövid hírszekció:

A kibeszélő tartalmából:

  • Változások a harmadik évadban: a rossz műsorsáv és a csökkenetett költségvetés kimondottan hátrányosan érintette a sorozatot, de a legszörnyűbb változást Scotty haja szenvedte el.
  • Húzós agyműtétek, távirányítós Spock, valamint a párbeszédek, amik enyhén szólva nem ragadják meg a téma jelentőségét: a Spock agya tényleg annyira szörnyű, mint amilyen a híre?
  • Kiváló zene, új beállítások a hídon, ígéretes science fiction háttérvilág: az epizód pozitív vonatkozásai, melyek nagyobb hangsúlyt is kaphatnának.
  • Spock beleegyezne, hogy a bemutatott civilizáció test nélküli “vezérlője” legyen? Hogyan kezelhető “a többség akarata” dilemma?

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2020 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu
info@urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr2615803860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása