Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 135

2020. augusztus 23. - impulzuspodcast

135.png

Felpörgetett románc (A gondolatnál sebesebben, TOS 3x11) //

Az Enterprise a Scalos felszínéről érkező segélyhívás miatt a helyszínre siet, a fejlett civilizáció impozáns városában azonban senkit sem találnak. A bolygón Compton, a hajón pedig Kirk tűnik el a legénység színe elől, akik hirtelen a scalosi lakosság felgyorsított világában találják magukat. Kirk számára hamarosan kiderül, hogy a nemzésképtelenné vált idegenek új egyénekkel szeretnék bővíteni a közösségüket, ennek megvalósításához viszont a legénység hozzájárulása nélkül látnak hozzá. Aktuális adásunk témája ’A gondolatnál sebesebben’ című epizód.

0:00:39 | Rövid hírszekció:

0:12:01 | A kibeszélő tartalmából:

  • Gyorsított karakterek és társadalmak más sci-fikben, valamint a későbbi Star Trek sorozatokban: örökzöld téma, amely mindig jól működik. Star Trek nézők számára szintén ismerős helyzet, hogy egy kihalás szélére sodródó civilizáció a drasztikus lépésektől sem retten vissza.
  • Az epizód feljavított változatában a scalosiak városa egy új háttér formájában jelenik meg: idegen civilizációk fejlettségének és kulturális hagyatékának megjelenítése, bemutatása az eredeti sorozatban.
  • Kirk és Deena nagyobb teret kap az ismerkedésre, hiszen a scalosi időskálán semmit sem kell elsietniük: egy apró jel az együttlétre, amit a mai sorozatokban már sokkal nyíltabban láthatunk. 

0:32:26 | Szinkronos érdekességek

0:42:31 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2020 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu
info@urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr1916173398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása