Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 157

2021. február 07. - impulzuspodcast

157_2.png

Hallatlanul halhatatlan (A szerelem hatalma, TOS 3x19) //

Kirk, Spock és McCoy az Omega-rendszer egyik bolygójára transzportál, ahol az Enterprise fedélzetén tomboló járvány gyógymódjának alapanyagát készülnek begyűjteni. A sürgős akciónak egy itt élő ember, Flint állja az útját, aki a leszállócsapat tevékenykedésének megszakítása után mégis úgy dönt, hogy segít a kapitánynak az ellenszer előállításában, ezzel együtt meghívja a csapatot saját otthonába. Míg Spock a Földről visszavonult vendéglátójuk gyanúsan eredeti és igényes magángyűjteményét tanulmányozza, Kirk a hirtelen előkerülő „nevelt lányhoz” kerül közelebb, az ellenszer elkészítése elé azonban rendre akadályok gördülnek. Aktuális adásunk témája ’A szerelem hatalma’ című epizód.

0:00:39 | Rövid hírszekció:

  • 0:00:39 | Februárban érkezik a Woman in Motion streaming és VOD platformokra, reméljük, hogy Magyarországon is meg tudjuk tekinteni. A dokumentumfilm Nichelle Nichols NASA tevékenységéről szól, akinek köszönhetően az első nők, valamint az afroamerikai és egyéb kisebbségi csoportokból származó emberek is hozzá tudtak járulni az űrprogramok további sikereihez.
  • 0:04:37 | HBO Max betekintés a Babylon 5 tényleges 1080p felbontású verziójába. Hogyan értékelhető a CGI mai szemmel? Ha G’Kar és a hangya nem győz meg a sorozat megtekintéséről, akkor semmi. Ezen kívül egy Bruce Boxleitner interjút is ajánlunk.

0:12:29 | A kibeszélő tartalmából:

  • Memory Hogyan foghatjuk fel a halhatatlanságot? Kibeszélőnkben természetesen Jerome Bixby hasonló története, Az őslakó (The Man from Earth) is sokszor előkerül.
  • Történelmi alakok egy személyben, valamint a történelem „személyes” átélése egy halhatatlan ember számára.
  • Az érzelem veszélyei a mesterséges lényekre nézve: nem mindig zajlik gördülékenyen az emberré válás.
  • Immortal Coil: egy könyv, amelyben Data valamilyen módon összeköttetésbe kerül az eredeti sorozatban látott androidokkal.

0:40:05 | Szinkronos érdekességek

0:49:52 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2021 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr2816418494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása