Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 26

2018. április 30. - impulzuspodcast

impulzus_cover_ep26.jpg

Hová tűnt Dr. Carol Marcus adás Ádámmal

Három kimerítő év a mélyűrben még az Enterprise sokat látott legénységét is próbára teszi, főleg Kirk kapitányt, aki már a Yorktown altengernagyi pozíciójában gondolkodik. Egy frissen felbukkanó fenyegetés azonban megköveteli, hogy a legénység egymásra találjon, és újra szóljon a Beastie Boys. Aktuális témánk a Star Trek: Mindenen túl (Beyond).

Hírszekció:

A kibeszélő tartalmából (19:55):

  • Még mindig vegyes megítélésűek a Kelvin filmek, köztük a Star Trek: Mindenen Túl is. Vajon a J.J. Abrams által megkezdett munkának a franchise fennmaradását köszönhetjük, vagy a Roddenberry-szellemiség visszafordíthatatlan háttérbe szorulását?
  • Az Idris Elba által megformált főgonosz meggyőző beágyazottságot kapott az idővonalban, ennek ellenére egy fantáziátlan bosszúhadjárat szintjén körvonalazódnak a motivációi.
  • Yorktown: lenyűgöző scifi-város, vagy a készítők fantáziájában létrejövő gigantikus túlzás, ami minden fizikai realitást nélkülöz?
  • Deflektor nélkül márpedig nem lehet teret váltani, Kirk pedig nem emlékezhet a motorozó édesapjára ("Apámnak volt ilyen kiskoromban"), hiszen a születésekor meghalt a mozinézők szeme láttára. Égbekiáltó hibák és következetlenségek.
  • Képregények, melyek kiegészítik a Kelvin univerzumot, esetenként még az eredeti idővonallal is összeköttetés jöhet létre.
  • Magyar szinkron: a Trekkes kifejezések, mondatok nem stimmelnek, sokszor hibás megközelítéssel készülnek a párbeszédek.

epsite_itunes.jpg

epsite_youtube.jpg

epsite_letoltes.jpg

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Faragó Dave és Menyhárt Attila, valamint Horváth Ádám Tamás

adáshang
Láng Balázs (és Tóth Dorottya)

podcast@emtv.hu

produkciós vezető
Farkas Csaba

az Űrszekerek megbízásából készítette az Impulzus Produkció
© 2018 emtv/mdm

© 2016 Paramount Pictures. Star Trek and related marks are trademarks of CBS Studios Inc.

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr2213880882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása