Impulzus Podcast 29

impulzus_cover_ep29.jpg

Bányászházasító adás

Egy aszteroidamezőbe menekülve teszi tönkre saját hajóját, és az Enterprise dilithium-áramköreit a szélhámos űrcsempész, Harry Mudd. Az asszonyokkal házaló szemfényvesztő folyamatosan a legnagyobb anyagi haszonnal kecsegtető házasítás lehetőségére vár, a csábításra szakosított hölgyek viszont az Enterprise-on szolgáló férfiak érzelmi egyensúlyát is felforgatják. Az aktuális kibeszélőben: Mudd asszonyai.

Hírszekció:

  • Május 24-én ünnepelte ötvennyolcadik születésnapját a Star Trek: Discovery kelpián elsőtisztje, Doug Jones.
  • Május 31-én, csütörtökön lesz az első Űrszekerek közösségtalálkozó és Csillagbár-kvíz, ennek ürügyén Ádám is beugrott, hogy megbeszéljük az eseménnyel kapcsolatos várakozásainkat.
  • Klingon-kardassziai szövetség: egy olyan csapás, melynek köszönhetően a terrán birodalomnak végképp leáldozott?
  • Tig Notaro szerint az általa játszott karakter egy kifejezetten humoros visszatérő szereplő lesz a Discovery második évadában, amire rá is férnek a poénok, hogyha Harry Mudd éppen távol van.

A kibeszélő tartalmából:

  • Harry Mudd, a szerethető szélhámos, aki Han Soloval ellentétben sosem javul meg: a terjeszkedő és háborúzó Föderáció sokszor nehéz helyzetbe hozza a civil kereskedőket, de érzésünk szerint Muddnak alaphelyzetben sem kell a szomszédba mennie, ha szemfényvesztésről van szó.
  • Droghasználat, női szerepek, szépségideálok: felbukkannak a komoly témák, de a készítők egyáltalán nem sulykolják az erkölcsi mondanivalót. Ha a néző úgy kívánja, akár könnyed módon is szórakozhat.
  • Kereskedelem a Star Trekben: hogyan fizet a Föderáció, ha valamit vásárolni szeretne a külső világoktól?
  • A férfiak megbolondulnak, a Csillaghajón betöltött szolgálat pedig teljes mértékben komolytalanná válik, ahol Mudd asszonyai megjelennek.
  • Az önbizalom a legjobb drog? Hogyan változik szépségessé a placebót fogyasztó Eve, a férfiak pedig miért veszítik el az eszüket, ha a drognak semmilyen hatása nincs?

epsite_itunes.jpg

epsite_youtube.jpg

epsite_letoltes.jpg

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Faragó Dave és Menyhárt Attila
valamint Horváth Ádám Tamás

adáshang
Tóth Dorottya (és Láng Balázs)

podcast@emtv.hu

produkciós vezető
Farkas Csaba

az Űrszekerek megbízásából készítette az Impulzus Produkció
© 2018 emtv/mdm

STAR TREK related marks are trademarks of CBS Studios Inc.

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr8814006848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impulzus Podcast

Az Űrszekerek szerkesztőinek Star Trek tematikus podcastje

süti beállítások módosítása