Impulzus Podcast 33

impulzus_cover_ep33.jpg

Pókerben verhetetlen adás -

Egy ismeretlen hatalom fenyegetése mellett Kirknek a legénység mentális állapotát is kézben kell tartania: miközben Bailey hadnagy a külső nyomás miatt az összeomlás szélére sodródik, Dr. McCoy pedig folyamatosan osztja az észt, a kapitány blöffölve válaszol a reménytelennek tűnő sakkhelyzetre. Az aktuális Impulzusban a Pókerjátszma című epizódot elemezzük.

Hírszekció:

  • A Kelvin filmek Uhurája, Zoë Saldana június 19-én ünnepelte a születésnapját. Június 22-én, a Voyager fedélzetén látható Tuvok megszemélyesítője, Tim Russ is idősebb lett egy évvel. Június 24-én pedig Peter Wellernek volt szülinapja, aki amellett, hogy Robotzsaru volt, a xenofób Paxton szerepében is feltűnt az Enterpriseban, de a Star Trek: Sötétségben című moziban is láthattuk, méghozzá Marcus admirálisként. Hosszú és eredményes életet kívánunk a csinos kommunikációs tisztnek, a logikához kitartóan ragaszkodó vulkáni úrnak, és természetesen a radikális főgonosznak is.
  • Rohamosan közeledik az Űrszekerek második közösségtalálkozója, Ádám pedig ismét beugrott hozzánk, hogy tájékoztasson minket az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. Találkozzunk június 30-án a Vault 51 Gamer Barban!
  • A CBS Alex Kurtzman hathatós közreműködésére támaszkodik a Star Trek televíziós terjeszkedésének a kivitelezésében. A stúdió vezetősége úgy tűnik, hogy ezúttal sem a józan mértékletességre szavazott, hiszen öt különböző Star Trek koncepció hírétől hangos az internet.
  • Két világ között őrlődik Shazad Latif karaktere a Star Trek: Discovery-ben, a CBS szerint a színész által prezentált alakítás akár egy Emmy-t is megérdemelne.

A kibeszélő tartalmából (26:32):

  • Bailey hadnagy korai előléptetése és a legénység szigorú túlhajszolása miatt Kirk sehol sincs biztonságban a kapitány hibáit folyamatosan felhánytorgató Dr. McCoy szakmai és baráti kritikájától.
  • Az idegen hajón egy nagyfejű, szürke színű ufonauta borzolja a legénység és a nézők idegeit: a hatvanas évek tipikus földönkívüli ábrázolása nem először jelenik meg, hiszen a talosziak is ebbe a kategóriába sorolhatók.
    Spock a szokásosnál is közönyösebben viselkedik: az eseményeket teljes érdektelenséggel követi, a megoldás helyett pedig azon dolgozik, hogy az idegen űrhajó parancsnoka láthatóvá váljon.
  • Clint Howard hatévesen játszotta el Balok-ot, de később is visszatért a Star Trekbe: a Deep Space Nine (Grady) és az Enterprise (Muk) után legutóbb a Discovery évadzárójában is láthattuk az orioni övezetben.
  • Az Enterprise az Egyesült Földet képviseli, ezenkívül nem mindenki találta meg a végleges egyenruháját és kinézetét: a Pókerjátszma eredetileg a legelső epizódok egyike lett volna, ezért néhány dolog még nem a végleges formájában jelenik meg.

epsite_itunes.jpg

epsite_youtube.jpg

epsite_letoltes.jpg

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Faragó Dave és Menyhárt Attila
(valamint Horváth Ádám Tamás

adáshang
Tóth Dorottya (és Láng Balázs)

podcast@emtv.hu

produkciós vezető
Farkas Csaba

az Űrszekerek megbízásából készítette az Impulzus Produkció
© 2018 emtv/mdm

STAR TREK related marks are trademarks of CBS Studios Inc.

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr1914073151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impulzus Podcast

Az Űrszekerek szerkesztőinek Star Trek tematikus podcastje