Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 73

2019. május 26. - impulzuspodcast

ep73.png

Tigrisek és passzív kényszerbékéltetők (Békeküldetés, TOS 1x26) //

Mosolyogva és tétlenül várja a vének tanácsa az Orgánia békés településeire benyomuló klingon megszállókat, miközben Kirk és Spock ellenállásra buzdítja az erőszakot elutasító lakosságot. Az agresszív hódítók vezetője, Kor parancsnok csodálattal szemléli a felszínen ragadt kapitány fáradhatatlan dacosságát, az elkerülhetetlennek tűnő területi háború azonban váratlan okok miatt fennakadást szenved. A klingonok eredeti sorozatban törénő bemutatkozásáról, vagyis a ’Békeküldetés’ című epizódról beszélgetünk.

Rövid hírszekció:

  • A vég csupán a kezdet: 25 évvel Az új nemzedék utolsó epizódja, az 'All Good Things' után megérkeztek a Picard sorozat első képkockái. A készítők a ‘Family’ és a sorozatzáró epizódból kiindulva az egykori kapitány (és későbbi admirális) családi szőlőbirtokához tértek vissza.
  • Attila a közelgő Dark Sublime című színdarabról mesél, amiben Marina Sirtis és brit színésztársai egy generációkon átívelő emberi kapcsolatot mutatnak be. 

A kibeszélő tartalmából:

  • Minden, amit a klingonokról tudni szeretnél: a különböző maszkok és stílusok mellett az Enterprise sorozat magyarázatát is felelevenítjük az eredeti sorozatban látható emberszerű kinézet kapcsán.
  • Háború idején nem számít az elsődleges irányelv? Mennyire tekinthető jogosnak Kirk beavatkozása, és mennyire elfogadható az a segítség, amit egy fejletlenebb civilizációnak ajánl? A történet a keleti és nyugati világszemléletet is bemutatja.
  • Kor parancsnok és Kirk egymás tükörképei a másik oldalon: a klingon vezető emberére talál a kapitányban, akinek hírneve már elterjedt a birodalomban.
  • Kapcsolat az eredeti sorozat és a Discovery eseményei között: vajon ki lehet a klingon kancellár az orgániai megszállás idején?

imp_yt_2.png

imp_itunes_2.png

imp_spotify.png

imp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr3114862420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása