Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 83

2019. augusztus 04. - impulzuspodcast

83_2.jpg

Steril pályaelhagyás //

Négy bolygó teljes lakosságával számolt le a múltban indított földi szonda, amely egy másik civilizáció talajsterilizáló egységének hatására megváltoztatta az eredeti programozását, és a hatékonyság érdekében minden organikus életforma megsemmisítésébe kezdett. A Nomádnak keresztelt gép azonban tévesen Kirk kapitányt azonosítja be alkotójaként, akiről egyelőre nem is tudja, hogy maga is organikus egyéniség. Aktuális adásunkban a ’Nomád’ című epizódról beszélgetünk.

0:00:59 | Rövid hírszekció:

 0:25:37 | A kibeszélő tartalmából:

  • A Csillagösvény látszólag ennek az epizódnak az alapötletére épít, bár dokumentált kapcsolat a két produkció között nincsen. A Végtelen határok “The Probe” című epizódjában szintén egy szonda tart a Föld felé, ahol a 'Nomád' történetéhez hasonlóan a gép sterilizálni szeretné a lakosságot.
  • A Jackson Roykirkről készült fotón valójában a rendező, Marc Daniels látható, Nomád alkotója ráadásul Csillagflotta díszegyenruhát hord a kétezres években.
  • Ez egyike annak a négy epizódnak az eredeti sorozatban, ahol Kirk  önellentmondásba keverve semmisít meg egy gépet, ráadásul Spock is bámulattal figyeli a kapitány logikáját.
  • Hogyan tesz szert Nomád a pusztító fegyverekre, és mi volt a valódi célja annak a civilizációnak, aki a másik szondát elindította? A terraformálásról és új világok kolonizálásáról is beszélgetünk.
  • A tökéletesség nyomában: az ideális létezésben az emberi érzelmeknek nincs helye? Mivel Nomád hatékonyságnövelő intézkedései sokszor csak rontanak a helyzeten, a hibátlanság csupán egy tévképzet a szonda részéről.

0:55:52 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.png

imp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr714990920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása