Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 84

2019. augusztus 11. - impulzuspodcast

84_2.png

Embertelen emberiség (Tükröm, Tükröm, TOS 2x04) //

Kevesebb egyenruhában érkezik vissza a leszállócsapat az Enterprise fedélzetére, mint amennyit a felszínen zajló tárgyalásokon viseltek, ráadásul a nehézkes transzportálás után a csapat megdöbbenve szembesül Spock szakállával: a felszínen tomboló ionvihar miatt az univerzumban látszólag minden a feje tetejére állt, hiszen még a számítógép is férfihangon szólal meg. Aktuális adásunkban a ’Tükröm, tükröm’ című epizódról beszélgetünk.

0:01:03 | Rövid hírszekció:

0:24:01 | A kibeszélő tartalmából:

  • Az epizódot Jerome Bixby írta, a történet pedig Hugo-díj jelölést kapott a legjobb forgatókönyv kategóriában. Bixby ezen kívül még három TOS epizódot jegyez, és az Őslakó című film sztorija is az ő tollából ered.
  • Milyen események vezethettek a tüköruniverzum kialakulásához? Vajon hogyan fejlődhetett ki az űrutazás a szélsőséges körülmények között? Lehet, hogy a legapróbb döntéseink is teljesen más irányba terelhetik a világunkat?
  • A szakállas Spock tényleg átformálhatja a tüköruniverzumot? A Deep Space Nine kapcsolódó epizódjaiban rálátást kapunk a terránok jövőbeli sorsára.
  • Dave egy 1975-ös novellát olvasott, amely a 'Mirror, Mirror' egyfajta meta-feldolgozása: a cselekmény kezdetén a Star Trek színészei a forgatásról az igazi Enterprise fedélzetére transzportálnak.

1:03:43 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.png

imp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr2115003226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása