Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 85

2019. augusztus 18. - impulzuspodcast

85.png

Hüllőtlen jövőkép (Tiltott gyümölcs, TOS 2x05) //

Halálos csapdákkal tizedeli a vörös egyenruhásokat a Gamma Trianguli VI, ahol egy ősi gépezet óvja a helyi civilizációt a kívülállók bűnös befolyásától: a Vaal gondoskodásával fenntartott törzsnek nem kell vesződnie a termeléssel és a szaporodással, a magatehetetlen nép helyzete pedig a flottaparancsnokság tiltása ellenére beavatkozásra ösztönözné a kapitányt. Aktuális adásunkban a ’Tiltott gyümölcs’ című epizódról beszélgetünk.

0:01:15 | Rövid hírszekció:

0:18:27 | A kibeszélő tartalmából:

  • Miért nem mehetett Star Trek a hazai tévékben a rendszerváltás előtt? A Star Wars és a Star Trek egykori megítéléséről beszélgetünk.
  • Az epizód körüli dilemmát ismét a beavatkozás és az emberi normák érvényesülése okozza: hogyan magyarázható a kapitány döntése?
  • Dave a fordításban tapasztalható eltérésekről számol be, összehasonlítva az eredeti angol verziót és a magyar szinkronos változatot.
  • Az epizód feldolgozása az IDW Star Trek Ongoing #13 - Hendorff című képregényben is megtörténik, mely a 2009-es film és az Into Darkness között játszódik.

0:56:46 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.png

imp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr5215011664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása