Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 89

2019. szeptember 22. - impulzuspodcast

89.png

Felhőalapú társasélet (Metamorfózis, TOS 2x09) //

Egy elhagyatott égitesten tölti mindennapjait a civilizációnkból kivonult Zefram Cochrane, akinek az emberiség a térhajtómű kifejlesztését köszönheti. A 150 éve halottnak hitt férfit egy testetlen élőlény tartja fiatalon, aki ráadásul sem őt, sem az eltérített Galileo legénységét nem szeretné elengedni. Amikor a kommunikáció során kiderül, hogy az idegen lény nőnemű, Cochrane számára is világos lesz, hogy kettejük kapcsolata több mint szimbiózis. Aktuális adásunkban a ’Metamorfózis’ című epizódról beszélgetünk.

0:01:00 | Rövid hírszekció:

  • 0:01:00 | A Star Trek: Discovery idén három Saturn-díjat zsebelt be: a produkció a "Legjobb streaming science fiction, akció & fantasy sorozat" kategóriában kapott díjat, Doug Jones a "Legjobb színész streaming produkcióban" kategóriában, Sonequa Martin-Green pedig a "Legjobb színésznő streaming produkcióban" mezőnyében vehette át az elismerést. A sorozat maszk és makeup csapata ráadásul egy Emmy-díjat is nyert.
  • 0:18:22 | Az NBC is beindítja a Peacock nevű streaming platformját, aminek egyik zászlóshajója lehet a másodszorra újraértelmezett Battlestar Galactica. A sorozatért Sam Esmail, a Mr. Robot alkotója lesz a felelős.

0:30:42 | A kibeszélő tartalmából:

  • A kiégett alkoholista és az új világok iránt lelkesedő fiatalember: Zefram Cochrane személye a Kapcsolatfelvétel mozifilmben és az eredeti sorozatban.
  • Kirk szerint a nemek univerzális fogalmak a világegyetemben, az igazi szerelem pedig csak emberi formában valósulhat meg a Társ számára: pillanatnyi megoldás a problémára, vagy mély meggyőződés, ami túlságosan emberléptékű formában írja le az univerzumot?
  • Ralph Senensky az epizód kiváló megvalósítása miatt bekerült az eredeti sorozat állandó rendezői közé, George Duning pedig a felejthetetlen zenéjével biztosított magának helyet a visszatérő komponisták között.
  • Nancy Hedford a korábbi nagykövetekhez és civil vendégekhez hasonlóan szintén követelőző természetet kapott: a megváltást számára is a szerelem hozza el, de vajon mi lesz a háborúban álló civilizációkkal?

01:09:57 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr7215125662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása