Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 95

2019. november 03. - impulzuspodcast

95_2.png

Szőrcsomópont (Szőrös veszedelem, TOS 2x15) //

Sürgősségi vészjelzéssel riasztja a K-7 űrállomásra Kirk kapitány legénységét a Föderáció mezőgazdasági megbízottja, hogy az Enterprise erőforrásaival őriztesse az állomáson tárolt gabonát. Míg Kirk a riadó miatt neheztel a feletteseire, egy simlis kereskedő agresszíven nyomuló seftelése kontrollálhatatlan tribbliszaporulatot eredményez az Enterprise és az állomás fedélzetén, miközben a kikapcsolódni vágyó klingon látogatók is feszültséget és kocsmai zavargásokat gerjesztenek. Aktuális adásunk témája a ’Szőrös veszedelem’ című epizód.

0:01:00 | Rövid hírszekció:

0:23:50 | A kibeszélő tartalmából:

  • Az epizód népszerűsége ellenére Bob Justman (rendezőasszisztens, később producer) és Fred Freiberger (a harmadik évad producere) nem szerették ezt az epizódot: szerintük a karakterek önmaguk paródiái lesznek, a harsány humor pedig az életszerűség rovására megy, a Star Trek egyszerűen nem vígjáték. Roddenberry maga is komolyabb irányba szerette volna terelni a franchise-t.
  • Az epizódhoz 500 darab tribbli készült, némelyik motorizált volt, hogy mozoghasson. Később a gyűjtők elkapkodták őket, bár néhányan még hosszú ideig kallódtak a díszletek között.
  • Az epizód alapját képező forgatókönyv David Gerrold első professzionális munkája, amelyet értékesített. Mivel a Star Trek Joseph Pevney szavaival “halálosan komoly” lett a későbbiekben, Gerrold csak a rajzfilmsorozatban tudta megvalósítani a folytatást.
  • A tribblik és az epizódban szereplő karakterek későbbi megjelenéséről is beszélgetünk, emellett pedig a klingon ügynök kevésbé vígjátékba illő eredetére és hátterére is kitérünk.

0:56:06 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr1415275110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása