Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 103

2020. január 05. - impulzuspodcast

103.png

Kapitány születik - Ádámmal //

Alternatív univerzumot hoz létre a Spock nagykövetet üldöző Nero, akinek a jövőből érkező romulán bányászhajóját maga George Kirk próbálja feltartóztatni a USS Kelvin kapitányi székében: mivel a csillaghajó az ütközet során megsemmisül, James Kirk az édesapja nélkül nő fel, így példás iskolai előmenetel helyett húzós balhékban és kocsmai verekedésekben éli mindennapjait. Egy napon azonban Pike kapitány figyel fel az éppen bunyózó tehetségre, aki hatalmas lehetőséget lát a fiú csillagflottás iskoláztatásában. Aktuális adásunkban a Star Trek (2009) című mozifilmről beszélgetünk.

Rövid hírszekció:

  • 2020 januárjában végre megtekinthetjük a Picard első évadát, az év hátralévő részében pedig a Discovery harmadik évada, és a Lower Decks első évada is megérkezik. Ezek mellett 25 éves lesz a Voyager, és talán a mozis univerzum is újra pályára állhat.
  • Mínusz 43 éves a kapcsolatfelvétel napja, amit áprilisban ismét a Vault 51 Gamer Barban ünneplünk.
  • Továbbra is a Lost in Space második szezonját nézzük: javuló tendencia a történetmesélésben és a karakterfejlődésben, valamint vélemények a magyar szinkronról.

A kibeszélő tartalmából:

  • A pontosság kedvéért Roberto Orci és Alex Kurtzman sokszor használták a Memory Alphát a film írása közben, pár dolgot viszont szándékosan változtattak meg: a Delta Vega helyét például áthelyezték az eredeti sorozat ’Where No Man Has Gone Before’ epizódjához képest. Orci szerint egy ismerős helyszín elhangzása fontosabb lesz a rajongók számára, mint a pontos elhelyezkedés.
  • Váratlan vendégszereplők a filmben: Paul McGillion a Csillagkapu: Atlantisz Beckett dokija San Franciscoban közli Kirk számára, hogy a Kobayashi Maru incidens miatt felfüggesztették (bár eredetileg a színész Scotty szerepére pályázott), Wil Wheaton pedig egy romulánnak adja a hangját.
  • A film előzményeként az akkor 10 éves IDW képregénykiadó - amely már akkoriban is birtokolta a Star Trek licenszet - több, a mozifilmhez kapcsolódó kiadványt is megjelentetett, majd a sort további, a Kelvin-univerzumhoz kapcsolódó képregénnyel folytatta: ízelítő a hatalmasra hízott képregényvilágból, valamint kapcsolatok a Kelvin-univerzum és a közelgő Picard sorozat között.
  • J.J. Abrams vitatott nyilatkozatait, valamint a film vegyes megítélését is átbeszéljük: mennyire fontos az eredeti idővonalhoz képest keletkező következetlenségek számon tartása, és mennyire időtálló a produkció?

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila, Faragó Dave és Ádám

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu
info@urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr3515393330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása