Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 117

2020. április 19. - impulzuspodcast

117_2.png

Nem leszek zselérobot (Visszatérés a holnapba, TOS 2x20) //

Félmillió éves bezártságban és test nélkül tengeti mindennapjait Sargon, Thalassa és Henoch, akik egy fejlett civilizáció képviselőiként a felszín alatt vészelték át a saját bolygójukat romba döntő konfliktust. Az utolsó túlélők a fajuk fenntartása érdekében Kirk kapitány segítségét kérik, a robottestek építése közben azonban Henoch és Thalassa számára olyan ellenállhatatlanná válik a hús-vér test iránti kísértés, hogy az súlyosan veszélyezteti a gazdatestet szolgáltató Spock és Dr. Mulhall életét. Aktuális adásunkban az eredeti sorozat ’Visszatérés a holnapba’ című epizódjáról beszélgetünk.

0:00:40 | Rövid hírszekció:

0:16:53 | A kibeszélő tartalmából:

  • John T. Dugan eredeti verziójában Sargon és Thalassa test nélkül, az űrben lebegő entitásként búcsúztak volna a történet végén. Gene Roddenberry ezt átírta, így végül a karakterek a feledés homályába vesztek. Dugan nem tudott azonosulni a változtatással, így csak a John Kingsbridge álnévvel jelenhetett meg az epizód.
  • A készítők Billy Blackburn-ből csináltak androidot, akinek a hosszú forgatási napot evés nélkül kellett végigcsinálnia a makeup miatt, miközben csak szívószálon keresztül tudott inni.
  • Dr. Ann Mulhall szerepében Diana Muldaur-t láthatjuk, aki az ‘Is There in Truth No Beauty?’ című epizódban is visszatér (Miranda Jones), a TNG-ben pedig egy egész évadon keresztül helyettesíti Gates McFadden-t, méghozzá Katherine Pulaski szerepében.
  • A ‘Tomorrow is Yesterday’ után ez a második említés az Apollo-programról a sorozatban. Kirk az eredeti verzióban sokkal konkrétabb, a magyar változatból a hivatkozott Apollo küldetés teljesen eltűnt.
  • Sargon hangját James Doohan szolgáltatta, a magyar verzióban pedig Csuja Imre. Henoch karakterét a Voyager holodokija, Barbinek Péter szólaltatja meg.

0:49:45 | Szinkronos érdekességek

0:57:38 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2020 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr6215623790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása