Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 119

2020. május 03. - impulzuspodcast

119.png

Embert részegítek belőled (A vágyak csapdája, TOS 2x22) //

Segélyhívással csalogatják egy ismeretlen bolygóhoz az Enterprise legénységét az Androméda-ködből érkezett idegenek, akik hazatérésük érdekében erőszakkal veszik át a hajó irányítását: amikor a hódítók a galaxisunk peremének átlépése után szinte mindenkit dodekaéderré változtatnak a fedélzeten, Kirk és csapata úgy dönt, hogy az emberi testbe költözött agresszorokat érzéki stimulációval próbálják megállítani. Aktuális adásunk témája ’A vágyak csapdája’ című epizód.

0:00:42 | Rövid hírszekció:

0:13:51 | A kibeszélő tartalmából:

  • Jerome Bixby eredetileg sötétebb történetet írt, az NBC azonban tiltakozott, így D.C. Fontana sokkal befogadhatóbbá és humorosabbá tette a végeredményt. Az eredeti elképzelés itt olvasható.
  • David Gerold szerint az írók sokat gondolkodtak rajta, hogy az idegenek hogyan fenyegessék a legénységet, az ötletet végül a Gene Roddenberry asztalán található dodekaéder adta.
  • Szokatlan kontinuitás az eredeti sorozatban: Kirk az „Ahová ember még nem merészkedett” (Where No Man Has Gone Before, TOS 1x03) és a „Háborús játékok” (A Taste of Armageddon, TOS 1x23) című epizódokra is visszautal.
  • Az epizód alaptémája Gene Roddenberry egyik korábbi munkájából is táplálkozik: a Chevron Hall of Stars sci-fi antológia sorozat ‘The Secret Weapon of 117’ című epizódjában két idegent láthatunk, akik emberi alakban figyelték az embereket, végül annyira lenyűgözte őket a sok érzéki tapasztalat, hogy emberek szerettek volna maradni.

0:44:21 | Szinkronos érdekességek

0:53:44 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2020 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr2115655716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása