Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 128

2020. július 05. - impulzuspodcast

128.png

Függönyös gyermeklázító (A megkísértés, TOS 3x04) //

Ismeretlen okokból minden felnőtt kutató végez magával a Triacus kolónián, az állomáson élő gyermekek azonban gyász nélkül vesznek tudomást a szüleik távozásáról: hamarosan kiderül, hogy a fiatalokat egy eltűnt civilizáció utolsó képviselője tartja az irányítása alatt, aki a világuralmi ambícióinak megvalósítása érdekében egy sűrűn benépesített világ felé téríti az Enterprise legénységét. Aktuális adásunkban ’A megkísértés’ című epizódról beszélgetünk.

Rövid hírszekció:

A kibeszélő tartalmából:

  • Nehezen emészthető gyermekszereplők, és egy furcsa módon felöltöztetett vendégszereplő, aki valójában ügyész: hogyan lett ’A megkísértés’ a legrosszabb Star Trek epizódok egyike?
  • Kirk a fekete barlangban: míg az angol változatban a kapitány szövege teljesen értelmes, ha visszafelé játsszuk, a magyar verzióban se előre, se hátra nem található létező szó.
  • A zöld színű Melvin Belli: a hang elváltoztatása, valamint az átlátszó, szellemszerű megjelenés az ügyész színészi hiányosságainak leplezése miatt vált szükségessé, amit maga Gene Roddenberry javasolt.
  • A Tommy szerepében látható Craig Huxley játszotta Kirk unokaöccsét (Peter Kirköt) a 'Paraziták' (Operation -- Annihilate!, TOS 1x29) című epizódban, Brian Tochi pedig később a TNG-ben is látható (Lin zászlós a Night Terrors című epizódban).

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

YouTube élő (részlet)
Szabó Híresember Nil és Holl Nándor 

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2020 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu
info@urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr8015982576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása