Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 139

2020. szeptember 27. - impulzuspodcast

139.png

Ésszerűtlen csetepaté (Az utolsó csatatér, TOS 3x15) //

Indulatos utazók érkeznek az Enterprise fedélzetére, az évezredek óta húzódó szembenállásukkal pedig a hajó aktuális mentőküldetését is veszélybe sodorják, amikor egyikük kiveszi az irányítást Kirk kapitány kezéből. A legénység számára érthetetlen konfliktust semmilyen észérv sem tudja csillapítani, a folyamatos gyűlölködés pedig egyre inkább kézben tarthatatlanná válik. Aktuális adásunk témája ’Az utolsó csatatér’ című epizód.

0:00:37 | Rövid hírszekció:

0:16:37 | A kibeszélő tartalmából:

  • Az eltérő külső miatt főhőseink is máshogyan néznek a kétszínű vendégekre? Konfliktusok forrásai a két vendégszereplő, valamint a „monokrómok” és a fekete-fehér idegenek között.
  • Vadnyugati hangulat az önmegsemmisítés elindításánál: a szekvencia aktiválása, valamint a hajó elpusztítása most először kerül napirendre az eredeti sorozatban Kirk által.
  • Búcsúzunk a komphangártól az eredeti sorozatban, bár az eredeti verzióban a jármű nem a 4-es Csillagbázisról származik, hanem a Galileoról láthatunk újrafelhasznált felvételeket.
  • Bele láthatatlan hajóval érkezik a költséghatékony forgatás megvalósítása érdekében, de a produkció egyéb érdekes rendezői megoldásáról is szót ejtünk.

0:37:51 | Szinkronos érdekességek

0:47:23 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2020 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu
info@urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr5016217226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása