Impulzus Podcast 175

blog_175.png

Pozitron testvér (Datalore, TNG 1x13) | Magdi //

Az Enterprise az Omicron Theta bolygóhoz érkezik, ahol a hajó felderítőcsapata Data származási helyét vizsgálja, az itt található egykori kolónia azonban rejtélyes módon elpusztult. Amikor a laboratóriumban egy másik android darabjai is előkerülnek, a csapat a fedélzetre juttatja őket, ahol összeszerelik, majd aktiválják a Data külsejével megegyező teremtményt. Míg Data a testvére és homályos múltja megismerésében reménykedik, a Lore névre keresztelt android körül egy aggasztó titok körvonalazódik. Aktuális adásunk témája az ’Datalore’ című epizód, melyről Magdi társaságában beszélgetünk.

0:00:47 | Rövid hírszekció:

0:17:32 | A kibeszélő tartalmából:

  • Elrettentő példa Data előtt: hogyan válhat emberibbé anélkül, hogy elkövetné Lore hibáit? Mitől alakulhatott így Lore személyisége?
  • Technikai megoldások az „ikrek” megjelenítéséhez: dublőrök, split screen, valamint androidpopsi az Omicron Theta laboratóriumában.
  • Programozott viselkedésminták: hol kezdődik az emberi lét, hogyan viszonyul az ember egy tökéletes mesterséges lényhez?

0:48:50 | Szinkronos érdekességek

0:58:52 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Faragó Dave és Magdi

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2021 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr4016618474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impulzus Podcast

Az Űrszekerek szerkesztőinek Star Trek tematikus podcastje

süti beállítások módosítása