Impulzus Podcast 227

blog_227.png

A cha'DIch-nak hallgatnia kell (Az apák bűne, TNG 3x17) | Gergő //

Egy klingon parancsnok, Kurn érkezik az Enterprise fedélzetére, aki a csereprogram keretein belül a hajó elsőtiszti feladatait látja el. Hamarosan kiderül, hogy a látogató azért kérte az áthelyezését Picard hajójára, hogy megfigyelje Worfot, személyes beszélgetésük alkalmával pedig az is tisztázódik, hogy Kurn valójában Worf öccse. Mikor a testvérek megismerkednek egymással, Kurn tájékoztatja Worfot, hogy a Klingon Nagytanács azzal vádolja egykori édesapjukat, hogy elárulta a birodalmat a romulánokkal vívott háborúban. Ha Worf megjelenik a tanács előtt és vállalja a kihívást, veresége esetén az életével kell felelnie a húsz éve történtekért. Aktuális adásunk témája ’Az apák bűne’ című epizód, melyről Gergő társaságában beszélgetünk.

0:01:10 | Rövid hírszekció:

  • 0:01:10 | Ticonderogában már régóta bejárható az eredeti sorozatos díszletek “élethű” másolata, most pedig Az új nemzedék díszletei is elkezdtek bemutatkozni a helyszínen. Az előrejelzés alapján 2023-ra látogatható állapotba kerül az Enterprise-D hídja. Melyik Star Trek korszakban (csillaghajón/csillagbázison) éreznénk magunkat a legotthonosabban?

0:09:43 | A kibeszélő tartalmából:

  • Klingon parancsnok az Enterprise hídján: Kurn felbukkanása, valamint az epizód fordulópontja.
  • Worf áldozata, hatalmi helyzet a Klingon Birodalomban.
  • Ebben az epizódban jelenik meg először a klingonok otthona, a Qo'noS: a történet vizuális tálalása, valamint hangulata.

0:51:20 | Szinkronos érdekességek

1:06:16 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba, Faragó Dave

közreműködött
Kő Gergely

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2022 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzuspodcast.blog.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr7717917697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impulzus Podcast

Az Űrszekerek szerkesztőinek Star Trek tematikus podcastje

süti beállítások módosítása