Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus - Karácsonyi podcast

2022. december 24. - impulzuspodcast

cover_3_kari_02_blog.png

Elmefutár (Spock nyomában) | Magdi //

Khan legyőzése és Spock elvesztése után az Enterprise hazatér a Teremtés bolygóról, Dr. McCoy pedig furcsa viselkedésről tesz tanúbizonyságot. Amikor Sarek látogatást tesz Kirk otthonában, a nagykövet és az admirális arra a felismerésre jutnak, hogy Spock esszenciája mégis fennmaradt, mégpedig a doktor elméjében. Kirk megpróbálja meggyőzni Morrow admirálist, hogy visszatérhessen a Teremtésre, ötlete azonban határozott elutasítást kap. A tiltás ellenére az Enterprise főtisztjei összefognak, hogy Spock megmentésére siessenek, ennek érdekében pedig az Enterprise-t is elkötik az űrdokkból, a helyszínre érkezve azonban rájönnek, hogy a Teremtés projekt a klingonok érdeklődését is felkeltette. Karácsonyi különkiadásunk témája a ‘Spock nyomában’ című mozifilm, melyről Magdi társaságában beszélgetünk.

0:00:30 | A kibeszélő tartalmából

  • Másolás vagy áthelyezés? Hogyan működik az átvitel McCoy és Spock elméje között, milyen célt szolgálhat az egyének megőrzése a vulkáni kultúrában?
  • Cristopher Lloyd és Kruge karaktere, valamint az anyanyelvükön beszélő klingonok. Az eredeti és a magyar változta hangjai.
  • Elszakadás a Csillagflottától: a csapat, aki félreteszi az egyenruhát, ha kell. Az eredeti legénység fejlődése a mozifilmekben.
  • Teremtés projekt: alkotó vagy pusztító erő? David és a protoanyag, a tomboló bolygó megvalósulása a stúdióban.

1:46:26 | Szinkronos érdekességek

2:05:34 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba, Faragó Dave

közreműködött
Kasza Magdolna

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2022 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzuspodcast.blog.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr8118008992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása