Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 91

2019. október 06. - impulzuspodcast

91_2.png

Pofozkodó gyermekmentők (A trónörökös, TOS 2x11) //

Bányászati engedélyért verseng a Föderáció a klingonokkal a Capella IV-en, ahol egy gyorsan formálódó belviszály nehezíti meg a tárgyalásokat: Kirk és leszállócsapata a biztos halálból menekíti meg a frissen eltávolított törzsi vezető asszonyát, aki még az előző trónörökössel várandós. McCoy doktornak a menekülés viszontagságai, és a nő heves ellenállása közben kell világra segítenie a gyermeket, miközben Kirk és Spock a capellai üldözőknek igyekszik csapdát állítani. Aktuális adásunk témája ’A trónörökös’ című epizód, de természetesen a New York-i Comic Conról érkező híreken is végigmegyünk.

0:01:11 | Rövid hírszekció:

  • 0:01:11 | A legjobban várt Picard kedvcsináló mellett Discovery és Short Treks előzetesek is érkeztek a New York-i Comic Conról. A Star Trek: Picard január 23-án debütál, a Short Treks pedig Amerikában már streamelhető. Burnham haja a 31. században folyamatosan hosszabb.

0:35:04 | A kibeszélő tartalmából:

  • Civilizációk találkozása, női és anyaszerepek forradalma a Capella IV-en: elgondolkodtató motívumok az epizódban, melyek nem kapnak elég hangsúlyt.
  • A Vasquez sziklák visszatérnek a külső jelenetekben, ahol Kirk és Spock egy mutatós robbantást is végrehajt: még a hanghullámok segítségével is készíthető csapda.
  • Az ellenséges befolyást mindössze egyetlen klingon képviseli, Tige Andrews név nélküli karaktere viszont nem annyira karizmatikus klingon, mit amennyire Kor volt a Békeküldetésben.
  • McCoy múltban történt felderítő útja miatt kulcsszerepet kap az epizódban, az egykori közönség nyomására pedig az írók további vicces interakciókat dolgoznak ki Spock és McCoy között.
  • Gyógyszerek, egészségügy, evolúciós fejlődés: mikor jelennek meg a gyógyítók egy társadalomban, hogyan szakad ki egy közösség a törzsi hagyományokból?

1:28:05 | Összefoglalás, értékelés

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila és Faragó Dave

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2019 Űrszekerek Közösségi Flotta

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr7715192196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása