Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Impulzus Podcast 129

2020. július 12. - impulzuspodcast

129.png

Őrjítő hegesztőfény (A medúza pillantása, TOS 3x05) //

Lezárt tárolóban érkezik a medúzaiaktól küldött Kollos nagykövet, akinek megpillantása az emberek számára azonnali őrületet eredményez. A különös lény kíséretében érkező Miranda Jones a férfiak folyamatos kereszttüzében találja magát, figyelmét azonban a Kollos mellett töltött megbízása, és a nagykövettel kialakított különleges kapcsolata köti le, ennek köszönhetően a követséggel érkező kitartó udvarlóját, Larry Marvicket is csúnyán lepattintja. Miután a féltékeny férfi váratlanul a nagykövet életére tör, a találkozás következtében megőrülő Marvick olyan messzire repíti az Enterprise legénységét, ahonnan hagyományos navigációs módszerekkel sohasem térhet haza. Aktuális adásunkban ’A medúza pillantása’ című epizódról beszélgetünk.

Rövid hírszekció:

A kibeszélő tartalmából:

  • Vita a kulisszák mögött az IDIC szimbólum miatt: a színészek nem akarták elfogadni Gene Roddenberry elképzelését, mert a medált saját üzletében is árulni szerette volna, ezt pedig a Star Trekbe helyezett promócióként értelmezték.
  • Ugyanaz a színész (maszk vagy makeup nélkül) nem szerepelhetett többször a Star Trekben, ha különböző karaktereket alakít, ez Diana Muldaur számára mégis sikerült.
  • Miért hordják a transzporter teremben a védőszemüveget, ha Kollos egy zárt ládában érkezik? Míg Spock az epizód végén eleget tesz a biztonsági előírásoknak, William Shatner számára már nem jutott szemüveg.
  • A nagykövet kinézetét reprezentáló villódzás utómunkával került az epizódba, anélkül, hogy Ralph Senensky, az epizód rendezője tudott volna róla. Senensky nem volt megelégedve a végeredménnyel. A forgatásról szóló visszaemlékezése egyébként itt elérhető.

imp_yt_2.pngimp_itunes_2.pngimp_spotify.pngimp_soundcloud.png

műsorvezető-szerkesztő
Farkas Csaba

közreműködött
Menyhárt Attila, Faragó Dave és Horváth Ádám Tamás

adáshang
Endrődi Mike Attila (Láng Balázs)

produkciós vezető
Farkas Csaba

Készítette az Űrszekerek Közösségi Flotta és az Impulzus Produkció.
© 2020 Űrszekerek Közösségi Flotta

http://impulzus.urszekerekflotta.hu
fb.com/impulzus.urszekerekflotta.hu
info@urszekerekflotta.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://impulzuspodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr10015996642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása