Star Trek hírek és epizódkibeszélők heti rendszerességgel

Impulzus Podcast

Elhagytuk az orbitális pályát

2023. szeptember 12. - impulzuspodcast

imp_elkoltoztunk.png

Műsorainkat és cikkeinket ezentúl itt keresd: impulzuspodcast.hu

Tovább

San Diego Comic-Con 2023: Star Trek hírek és bejelentések

362271798_662120602607017_6968058523227270967_n.jpg

Idén is lezajlott Star Trek Universe panel, a szombati programon a Discovery, a Lower Decks és a Különös új világok képviseltette magát. Míg a Discovery esetén az ötödik évadba kaphattunk betekintést, addig a Különös új világokból inkább a jelenlegi évad meglepetéseit emelték ki, de természetesen a Lower Decks negyedik évada is megmutatta magát egy friss előzetes formájában.    

Tovább

Blu-ray kiadást kap a teljes Babylon 5 sorozat

b5_bluray_cover.png

Nemrég előrendelhetővé vált a The Road Home, amely egy teljesen új történetet mesél majd el a Babylon 5 világában, de a rajongók számára most egy újabb álom öltött testet, hiszen a teljes sorozat felújított változata idén fizikai adathordozón is beszerezhetővé válik. Az impozáns csomag az öt évad mellett a pilot epizódot, vagyis a Gyülekezőt is magában foglalja, J. Michael Straczynski megkerülhetetlen sci-fi műve így méltó megemlékezést kap a harmincadik évfordulóján.

Tovább

A hollywoodi sztrájk a Star Trek jövőjét is bizonytalanná teszi

wgastrike-trektday2023-head.jpg

Miután a stúdiókkal és streamingszolgáltatókkal történő megegyezés meghiúsult, az amerikai forgatókönyvírók szakszervezete (WGA) idén májusban sztrájkot hirdetett. A sokak hivatását és megélhetését érintő helyzet most a szórakoztatóipar újabb szegmensét is cselekvésre késztette, júliusban ugyanis a hollywoodi előadóművészek szakszervezete (SAG-AFTRA) szintén sztrájkba lépett. A történelmi méretű kettős sztrájk minden bizonnyal jó időre megakasztja majd a hollywoodi produkciók fejlesztését, ez az állapot pedig a Star Trek filmekre és sorozatokra is kifejti majd a hatását.

Tovább

Elhunyt Manny Coto, a Star Trek: Enterprise írója és producere

manny_coto.jpg

Július 9-én, 62 éves korában elhunyt Manny Coto, aki kreatív munkájának köszönhetően nem csak a Star Trek rajongók számára, de a 24, a 24: Újratöltve, a 24: Élj egy új napért!, a Dexter, valamint az American Horror Story nézőinek is jól ismert névként vésődött be, az Enterprise követői pedig azóta is tudják, hogy tevékenysége friss lendülettel és felejthetetlen pillanatokkal tette emlékezetessé a negyedik évadot. Az írót és producert hosszú küzdelem után a hasnyálmirigyrák vitte el.

Tovább

A második évaddal véget ér a Star Trek: Prodigy

star_trek_prodigy_cast.png

Szomorú hírt szállított ma a The Hollywood Reporter, ugyanis több sorozat mellett a Star Trek: Prodigy-t is elkaszálta a Paramount+. Sajnos a második évaddal végleg búcsút kell vennünk a fiatal legénységtől, a döntéshozók azonban nem csupán véget vetnek a sorozatnak, a következő szezont már a Paramount+ felületéről is száműzik.  

Tovább

Star Trek: Picard - virtuális séta a díszletekben

pic_sickbay.png

A Picardról szóló sorozat tavasszal véget ért, a díszletek viszont - ha “csak” virtuális formában is - szerencsére az utókor számára is fennmaradtak. A befejező évad több hajót is felvonultatott, melyek számos drámai és emlékezetes pillanatnak adtak otthont, most pedig arra is lehetőség nyílik, hogy ti magatok is körbenézzetek a forgatási helyszíneken. Ha érdekelnek a Titan, az Eleos, a Shrike, vagy épp az Enterprise-D különböző helyiségei,  a betekintés lehetősége máris nyitva áll.

Tovább

Az Enterprise indulni szeretne

Star Trek: Különös Új Világok 2x01 epizódértékelő

201-enterprise-spock2.jpg

Vérborozás, érzelmi zűrzavar, másnaposság: nem pont erre számítunk, ha Spock ül a kapitányi székben, viszont kétségkívül szórakoztató, ha időnként az emberi oldala is előtérbe kerül. Pike legénysége most rég látott klingonokkal és Spock-centrikus történettel tér vissza, a hazai nézők pedig frissen, akár magyar szinkronnal is élvezhetik a péntekenként debütáló epizódokat. Az alábbiakban A kör megszakad (The Broken Circle) című részről olvashattok, a cikk spoilereket tartalmaz.

Tovább

Planetology Beszélgetések 15

vesta_-.jpg

Vesta családregény | Planetology Beszélgetések 15 //

Új podcast-adással jelentkezik a Planetology.hu szerkesztői csapata. A Planetology Beszélgetések soron következő adásában „Vesta családregény” címmel Kocsis ERzsó, Rezsabek Nándi, Balázs Gábor, valamint szerkesztő kollégájuk, Balogh Gábor a főövi (4) Vesta kisbolygó, az ebből eredő Vesta kisbolygócsalád, valamint az aszteroidát ért egykori legnagyobb becsapódás eredményeképp a Földön landolt HED meteoritok történetét meséli el.

Tovább

Impulzus Podcast - Picard 310

cover_pic_310.png

Picard 3x10 - The Last Generation | Ysu & NocadLee //

Az új nemzedék csapata merész küldetésre készül, hogy megállítsák a Földet fenyegető veszélyt, miközben Hetes és Raffi visszafoglalják a Titan hídját, hogy időt nyerjenek Picard számára. Míg La Forge, Data, Dr. Crusher és Troi egykori hajójukon maradnak, Picard elindul, hogy megkeresse fiát, Riker és Worf pedig felderítik a jel forrását, mely a flotta destabilizálásához vezetett. La Forge hamarosan élethalál döntés elé kerül, neki és bajtársainak ugyanis hatalmas áldozatot kell hozniuk, hogy a Föderáció még idejében megmenekülhessen a teljes pusztulástól. Aktuális adásunkban a Star Trek: Picard sorozatzárójáról beszélgetünk, a 'The Last Generation' című epizódot Ysu és Nocadlee társaságában értékeljük.

Tovább
süti beállítások módosítása